TV: Manés rekordsnabba hattrick - tre mål på knappt tre minuter

Sadio Mané har gjort det snabbaste hattricket i Premier Leagues historia. Med sina tre mål på 2 minuter och 56 sekunder raderade han därmed ut Robbie Fowlers gamla rekord.

1994 smällde Robbie Fowler in ett hattrick för sitt Liverpool mot Arsenal på bara 4 minuter och 33 sekunder. Länge har rekordet stått sig - och lika länge har det ansetts vara otroligt svårt att slå, om inte omöjligt.

Men i dag raderas rekordet ut av Sadio Mané - och det fullständigt. I Southamptons hemmakross mot Aston Villa med 6-1 slog senegalesen till på bara 2 minuter och 56 sekunder.

Första målet för Southampton och Mané kom 12 minuter och 22 sekunder in i matchen då senegalesen tog till vara på en egen retur och satte 1-0 med vänstern. Bara minuten senare stod Ron Vlaar för en dålig bakåtpassning till målvakten Shay Given, och efter att Shane Long stressat fram ett motlägg mot Given fick Mané mer eller mindre öppet mål.

Mål nummer tre, efter att 15 minuter och 18 sekunder spelats, placerade Sadio Mané in efter en fin pass av Shane Long. I och med hattricket har Sadio Mané nu gjort tio ligamål för Southampton den här säsongen.

The Saints vann till slut med hela 6-1 mot Aston Villa. Shane Long, som också hade en minst sagt angenäm lördag, gjorde 4-0 och 5-0 medan Graziano Pelle satte 6-1 i den 81:a minuten. Däremellan hade Christian Benteke tröstmålat för Villa.