TV: Oscars straffmiss snuvade Hiddink på seger i återkomsten

Oscar hade chansen att bli hjälte för Chelsea mot Watford när Guus Hiddink gjorde sin första match på tränarbänken sedan återkomsten. Men från straffpunkten halkade brassen och sköt högt över.

Hiddink fick nöja sig med 2-2.

2009 ledde Guus Hiddink Chelsea under säsongens sista månader efter att Luiz Felipe Scolari fått sparken. Nu är holländaren tillbaka i klubben och gjorde sin första match på bänken sedan återkomsten när Chelsea tog emot Watford på Stamford Bridge.

I 3-1-segern mot Sunderland senast satt Hiddink på läktaren och följde matchen.

Efter tre minuter var Diego Costa nära att ge Hiddink en drömstart, men spanjorens nick gick strax över. Istället skulle målet komma i den 32:a minuten. Costa höll sig framme efter en hörna och kunde trycka in bollen till 1-0 för Chelsea.

Knappt tio minuter senare var Watford tillbaka efter att en helt ohotad Nemanja Matic onödigt tagit bollen med handen på en hörna. Domaren pekade på straffpunkten och Troy Deeney förvaltade säkert till 1-1.

I den 57:e minuten slog Watford till igen. Odion Ighalo utmanade Gary Cahill i straffområdet och försökte slå in bollen. En grov touch på Chelsea-försvararen ställde Thibaut Courtois och 2-1 var ett faktum. Målet var Ighalos 13:e i Premier League - bara Jamie Vardy har gjort fler.

Diego Costa höll sig sedan framme igen när han efter Willians fina passning kunde rulla in 2-2-målet i den 65:e minuten. Kort därefter var anfallaren nära igen, men den gången kom Gomes emellan och kunde rädda.

Tio minuter från slutet fick Oscar ett drömläge att avgöra efter att inbytte Eden Hazard gjorts ner i straffområdet. Men brassen halkade i skottögonblicket och straffsparken gick högt över. Missen skulle bli ödesdiger då Chelsea inte lyckades avgöra. Guus Hiddink fick istället nöja sig med 2-2 i den första matchen på tränarbänken.

Nu väntar Manchester United för Chelsea redan på måndag. Den matchen missar Diego Costa som sent drog på sig ett gult kort som innebär att han är avstängd.