TV: Poängtapp för Chelsea i premiären efter det röda kortet

Det blev bara en poäng för Chelsea i seriepremiären efter att målvakten Courtois fått straff emot sig och ett rött kort.

Efter en kvarts spel så fälldes Diego Costa inne i straffområdet - och självklart flög Jose Mourinho ur sin stol och ville ha straff. Domaren höll dock inte med portugisen utan pekade mort hörnflaggan. Strax efteråt så fick Chelsea frispark utanför straffområdet. Oscars frispark sökte sig sedan hela vägen in i mål.

Fem minuter efter Chelseas mål så kvitterade Swansea till 1-1. Andre Ayew fick flera chanser i straffområdet och till slut gick det inte för försvaret att blocka fler skott. Den franskfödda ghananen som inför säsongen kom till Swansea kunde göra sitt första Premier League-mål. Dock skulle inte glädjen vara så länge.

Direkt på avspark gick Chelsea upp och gjorde 2-1 genom William vars skott styrdes in via försvarare.

Fem minuter in i den andra halvleken fick Gomis friläge mot Courtois som misstajmade utrusningen. Efter en stämpling i låret på anfallaren fick målvakten se det röda kortet och en domare som pekade på straffpunkten. In kom istället nyförvärver Begovic som dock inte kunde göra mycket på Gomis straff.

Det blev också slutresultatet i en match där lagen fick gå av planen med delad kompott.

Se höjdpunkterna från matchen i Sporten i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-08 kl 20:25