TV: Rafas revansch - Chelsea körde över Villa med åtta mål

Efter Rafael Benitez tunga start i Chelsea har nu vändpunkten kommit. Eller vad sägs som total islossning och 8-0-utklassning mot Aston Villa.

John Terry grattar vännen och 4-0-målskytten Frank Lampard.

Champions League-uttåget och finalförlusten i VM för klubblag verkar ha varit väckarklockan för Chelsea. För att nu har Rafael Benitez verkligen fått fart på sina spelare. Leedsvändningen i FA-cupen följdes under söndagen upp av en rejäl överkörning mot Aston Villa.

Pånyttfödde Fernando Torres inledde målskyttet med sitt 1-0 bara efter tre minuter. Spanjoren hade bra häng och skarvade in bollen med huvudet över en hjälplös Brad Guzan i Villamålet.

Chelsea öste på och drygade ut ledningen med två backmål inom fem minuter. Först ut var David Luiz som läckert knorrade in en frispark efter 29 minuter. Därefter var det dags för Ivanovic att stånga in en nickretur i nättaket.

I sin 500:de Premier League-match från start lyckades även Frank Lampard göra mål mot Aston Villa. Chelsea-ikonen drog till direkt utanför straffområdet och 4-0-målet satt klockrent invid första stolpen.

Nytt mål och ny målskytt kom i den 75:e minuten när Ramires frispelades av inhopparen Lucas Piazon. Mot målvakten gjorde Ramires det enda rätta och slog bollen mellan benen till 5-0.

Det kom även ett sjätte mål och en sjättemålskytt för Chelsea. Oscar förvaltade en straff i den 79:e minuten till 6-0. Målet var även brassen första i Premier League sedan han bara levererat i Champions League.

Eden Hazard ville också vara med i målskytteskaran och stod för ett imponerade 7-0-mål. Belgaren skickade upp bollen i det bortre krysset efter 83 minuters spel.

På övertid fick Chelsea sedan sin första tvåmålsskytt när Ramires sköt in det sista målet till 8-0.

Chelsea hade även råd att bomma en straff som inhopparen Piazon inte lyckades få i mål.

I och med segern klättrar Londonlaget förbi fyra lag och upp på tredjeplatsen i Premier League.