TV: Rooney dödade Uniteds mardrömssvit med vacker klack

Manchester United hade inte vunnit en fotbollsmatch sedan den 21 november förra året och Wayne Rooney har haft stora problem att göra mål. Men 2016 började fint för United som vann efter mål av just Rooney.

Trots att Louis van Gaal fått utstå mycket kritik för sina uttagningar av Wayne Rooney envisas managern med att ta ut anfallaren. Rooney har haft väldigt svårt att hitta målet och den här säsongen hade det bara blivit två fullträffar inför mötet med Swansea.

I den första halvleken hade han en möjlighet när han fick ta ner bollen i straffområdet men en dålig förstatouch gjorde att Rooney tog för lång tid på sig och när avslutet kom sköt han utanför.

Istället var det Anthony Martial som gav United ledningen i inledningen av den andra halvleken. Ashley Young stod för inlägget som Martial förvaltade till 1-0.

Målet gav United ledningen i drygt 20 minuter innan Gylfi Sigurdsson nickade in 1-1 efter vackert förarbete från förre Östersundsspelaren Modou Barrow.

United gick mot sin nionde raka match på raken utan seger men då vaknade den sovande jätten Wayne Rooney.

Efter ett 2015 där inget gått hans väg inledde han det nya året med att, framspelad av Martial, skarva in 2-1 med en klack upp i krysset.

Målet blev matchens sista och United fick inleda 2016 med tre poäng, med Wayne Rooney som matchhjälte och utan några obehagliga sviter av matcher utan seger.