Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
4:20

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Schmeichel förklarar Leicesters framgång - hyllar Vardy och Ranieri

Kasper Schmeichel ger sin förklaring till Leicester Citys otroliga succé i Premier League. Två orsaker är managern Caludio Ranieri och anfallaren Jamie Vardy, menar han.

Leicester City toppar Premier League över julafton och målvakten Kasper Schmeichel är inte överraskad. Det här har varit en lång resa med ständig utvkeckling, menar han.

- Det känns bra att toppa ligan. Vi har gjort det tidigare i Championship och det är inte så stor skillnad. Det som är annorlunda är att vi får lite mer uppmärksamhet utifrån. Men just att toppa ligan har vi gjort i Championship och det är ungefär samma känsla i omklädningsrummet nu. 

- Det har byggdes inte bara förra säsongen. Det har pågått länge, vi vann Championship på ett fantastiskt sätt. Sedan inledde vi vår första Premier League-säsong helt okej men efter det försökte vi ändra på spelet och fokusera mer på bollinnehav. Sen fick vi se oss själva i spegeln och konstatera att det inte var vår spelstil. Det var inte så vi fick ut mest av laget så vi återgick till det spel vi hade haft i Championship och sedan dess har vi bara kört på. 

ANNONS

Han väljer att lyfta två personer som centrala i lagets framgångar. Dels managern Claudio Ranieri.
- Han kom in till en sida som fungerade ganska bra. Han har haft lite idéer men det viktigaste som han ska få beröm för är just att han inte har försökt förändra allt. Han inser att saker fungerar och låter oss fortsätta så. Han har behållit tränarstaben från förra säsongen, vilket är enormt viktigt. Det ska han ha beröm för. Många managers skulle bara komma in med sitt eget folk och ändra allt till deras egna banor. Att en tränare kan anpassa sig som han har gjort är fantastiskt.

Dels vill Schmeichel hylla skytteligaledaren Jamie Vardy.
- Vardy har verkligen förtjänat det här. Vi har sett honom de senaste tre och ett halvt, fyra åren kämpa stenhårt varje dag på träningen och i matcherna. Han jobbar hårdare än de flesta i Premier League och i världen. Han sliter hårt och sätter en standard för hela laget. Hans form nu har inget med tur att göra. Du får vad du förtjänar och vad du kämpar för och han har kämpat hårdare än någon du kan föreställa dig.
ANNONS

- Det handlar inte bara om hans avslutl. Det är hans rörelse och hans förmåga att ta sig in i lägen och hitta ytor. Hans spelstil är utdöende inom fotbollen. Det har blivit för mycket besatthet av bollinnehav och passninsspel. Det som gör Vardy så bra är att han visar att det absolut inte behövs eftersom han har sin snabbhet sin medvetenhet. Han får bollen bakom backlinjen där försvararna minst av allt vill ha honom. Ser du på vårt lag är vi inte ett bollinnehavslag. Vi tar bollen och kontrar. Vi har väldigt, väldigt snabba spelare som hittar in bakom backlinjen och gör det svårt för dem.
Publicerad 2015-12-22 kl 17:57
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto