TV: Se Cazorlas stora show - tre mål för Arsenal

Arsenal tog en skön 5-2-seger mot Reading.

Kvällens store hjälte: Santi Cazorla, med tre raka mål för Londonlaget.

Plus en assist.

Det hade bara gått 14 minuter mot Reading när Lukas Podolski tog emot en crossboll från Kieran Gibbs. I samma rörelse fick han iväg sitt avslut och dunkade behärskat in 1-0 bakom Adam Federici.

Sedan agerade tysken framspelare i stället. Hans inlägg nådde Santi Cazorla och spanjoren utnyttjade passiviteten i försvaret till att slinka emellan två backar och peta in tvåan.Och vid 3-0 var både Podolski och Gibbs med i förspelet. På den förstnämndes passning nickade den senare fram till Cazorla – som med sitt andra mål för kvällen utökade ledningen på nytt. Redan där kändes matchen mer eller mindre avgjord.

Och efter prick en timme rakade sedan Cazorla in 4-0 i öppen bur, efter ett fint anfall där Arsenal med några snabba passningar tog sig igenom Readings försvar.

Men Reading reducerade efter att Jack Wilshere ramlat omkull och sträckt ljumsken. Med honom plötsligt borta från mittplan blev spelvägen helt fri till Adam Le Fondre, som ensam med Szczesny inte gjorde något misstag. Och det var inte slut där. Jimmy Kébé slog in 4-2 efter att Arsenal misslyckats med att ställa honom offside i 70:e.

Men de Arsenalfans som börjat bita på naglarna av nervositet kunde pusta ut med tio minuter kvar. The Walcott - på passning av Cazorla - rullade in 5-2 behärskat under Federici.

Tack vare vinsten klev Arsenal upp på femteplatsen i tabellen, bakom sin lokalrival Tottenham. Spurs har lika många matcher spelade men två poäng mer.

Reading: Federici, Cummings, Shorey, Gorkss, Mariappa, Leigertwood, Tabb, Kebe, McAnuff, Hunt, Pogrebnyak.

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Wilshere, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Podolski.

Publicerad 2012-12-18 kl 09:27