TV: Stort drama på Old Trafford - van Persie kvitterade på tilläggstid

Chelsea-legendaren Didier Drogba, 36, såg ut att bli matchhjälte.

Då kvitterade Robin van Persie i den fjärde och sista tilläggsminuten.

Manchester United—Chelsea slutade 1—1.

När Didier Drogba för drygt två år sedan lämnade Chelsea för spel i Kina trodde nog de flesta att ivorianen hade gjort sitt i London-klubben.

Men i somras kom Drogba tillbaka till Chelsea — och i söndagens heta Premier League-möte på Old Trafford hade han huvudrollen när ordinarie anfallaren Diego Costa saknades.

På en hörna i 53:e minuten mötte Drogba vid främre stolpen och nickade in 1—0, hans första ligamål sedan återkomsten.

Ett Chelsea-mål låg i luften bara några sekunder tidigare, hörnan kom efter att David De Gea räddat när Eden Hazard tråcklade sig fram till ett friläge.

Fram tills dess hade matchen bjudit på mycket intensitet, men få riktigt heta chanser.

Leder med fyra

Det bjöds inte på någon chansorgie efter målet heller. Kvitteringsmålet kom ändå till slut. Robin van Persie dundrade in 1—1 i 94:e minuten — efter en frispark där Branislav Ivanovic blev utvisad — och fick hemmaarenan att koka.

- Om man kommer tillbaka i en sådan här match, där man ligger under 0—1 och det är en minut kvar... Det ger oss en boost, sade van Persie i Viasats direktsändning.

- Men om du tittar på tabellen så borde vi ha vunnit. Vi ville vinna i dag för att tjäna några poäng.

Efter nio matcher leder Chelsea med fyra poäng före Southampton, och tack vare van Persies kvittering har Manchester United "bara" tio och inte tretton poäng upp till serieledning.

- Mitt lag gjorde en fantastisk match. Men det var inte det resultatet vi kom för. Inte så bra, men acceptabelt, sade Chelseatränaren José Mourinho enligt nyhetsbyrån Reuters.

Eto'o satte två

Tidigare på eftermiddagen visade Samuel Eto'o att han har målsinnet kvar. När Everton besegrade Burnley med 3—1 gjorde kameruniern två av målen — 1—0 nickade han in via ribban och 3—1 skruvade han snyggt in med högerfoten. Bortasegern förde upp Everton till nionde plats i Premier League-fotbollen.

Ett av lagen som Everton passerade var Tottenham, som åkte på en 1—2-förlust hemma mot Newcastle. Tottenham ledde i halvtid, efter mål av Emmanuel Adebayor, innan Newcastle chockvände.

Sammy Ameobi, en av två spelare som byttes in i paus, sköt 1—1 redan efter sex sekunders spel i andra halvlek. Ayoze Pérez fullbordade vändningen när han nickade in 2—1 i 58:e minuten.

I sportsändningen överst i artikeln kan ni se målen från matchen.

Publicerad 2014-10-26 kl 18:53