TV: Suarez tvåmålsskytt efter tre självmål

Efter tre raka självmål slog Luis Suarez till två gånger om när Liverpool vann med 4-1.

Nu har anfallaren gjort fler mål ensam än vad åtta lag i Premier League har gjort totalt.

Luis Suarez

När West Ham ställde upp på Anfield så ställdes de mot en spelare, Suarez, som på nio matcher gjort fler mål (13) än vad hela West Ham gjort (12) på 14 matcher - och differensen skulle bli än större efter matchen.

I 42:a minuten kom matchens första mål, och det var West Hams Guy Demel som gjorde det. Tyvärr för honom och hans lag var det i eget mål. Jääskeläinen parerade ett skott från Suarez men bollen studsade rakt ut på den hemåtrusande Demel som sprang på bllen som studsade in i West Hams mål.

Precis i början av andra halvlek satte James Collins bollen i mål. Det ville sig dock inte bättre än att det återigen var i det egna målet. Collins försäkte sig på en bicykletarensning på mållinjen men misslyckades och sparkade istället bollen i mål.

Knappt 20 minuter senare reducerade West Ham och fick hjälp av Martin Skrtel som även han misslyckas med en rensning och petade bollen förbi Mignolet.

Med knappt tio minuter kvar av ordinarie matchtid så kom till slut det första målet som inte var ett självmål. Glen Johnson slog ett inlägg från höger och Luis Suarez mötte upp med pannan och kunde sätta 3-1 för Liverpool.

Ett par minuter senare vände han ut och in på sin försvarare och sköt ett skott som tog i ryggen på en motståndare och helt ställde Jääskäläinen som bara kunde titta på när 4-1 gick in bakom honom.

Liverpools trepoängare innebär att de nu är uppe på 30 poäng och ligger i och med det delad tvåa med Chelsea som förlorade mot Stoke.

Se Suarez båda mål 5:30 in i Sporten
Publicerad 2013-12-07 kl 17:50