TV: United och van Persie höll undan i supermötet

Manchester United var tillbakapressat men höll undan. Robin van Persie ledde dem till 2-1-seger mot Liverpool.

Van Persie har gjort 1-0 mot Liverpool

Manchester United dominerade första halvlek totalt och höll undan till sist undan och vann med 2-1 hemma mot Liverpool. Robin Van Persie var dominant och gjorde 1-0. Patrice Evra nickade in 2-0 i början av andra medan Liverpools inhoppande nyförvärv Daniel Sturridge reducerade strax efter. Luis Suarez, Sturridge och en annan inhoppare - Fabio Borini - kämpade för att få in en kvittering men ett kyligt United höll undan.

United tog tag i taktpinnen utan att för den sakens skull skapa några direkt heta målchanser. Efter 19 minuter tryckte dock Robin van Persie dit 1-0. Patrice Evras låga inspel från vänster hamnade hos den holländske skytteligaledaren. Behärskat vred han runt kroppen och avslutade säkert med vänsterfoten. Daniel Agger markerade forwarden, men inte tillräckligt tätt. Målet var van Persies 17:e för säsongen.

Precis före pausvilan var 2-0 otroligt nära. Ashley Young slog en perfekt 30-meterspassning till den framstormade Rafael som vräkte sig före Glen Johnson i en närkamp. Ur balans, men helt friställd, valde han sedan att passa Robin van Persie. Denne avslutade svårt - med en klack som Pepe Reina paraderade undan. En retur uppstod dock och då knockades målvakten av Shinji Kagawa. På reprisen såg det ut som att den sistnämnde träffade keepern med en armbåge. Reina piggnade hursomhelst till och fortsatte spela.

Tio minuter in i andra halvlek fick United frispark - och valde att överbelasta ytan vid bortre stolpen. Tre spelare rusade fram på Robin van Persies inåtskruvade boll och Patrice Evra kom högst. 2-0 via fransmannens panna.

Men reduceringen kom som ett brev på posten. United slarvade i kortpassningsspelet vid mittplan och då lyckades Raheem Sterling bryta påpassligt. Han spelade vidare bollen och anfallet mynnade ut i att Steven Gerrards skott styrdes rakt ut av De Gea. På returen dök inhoppande nyförvärvet Daniel Sturridge upp och rakade in 2-1. Rafael hamnade minst sagt på hälarna och hann inte alls med när Sturridge satte fart.

Sturridge hade sedan kvitteringsläge i 85:e men sköt över. Och trots Liverpool försökte forcera mot slutet höll United ut och vann.

Publicerad 2013-01-13 kl 16:20