TV: Van Persie slog till mot Arsenal - och exploderade i glädje

Manchester Uniteds Robin Van Persie sänkte sin gamla klubb med fantastisk nick efter 27 minuters spel. Hans firande lär ha stört en och annan Arsenalsupporter.

Robin Van Persie, Manchester United

Segern var nödvändig för Manchester United. Efter 1-0 mot serieledande Arsenal hemma på Old Trafford tog Manchester United ett nödvändigt kliv mot toppen.
Det var den förre Arsenalspelaren Robin Van Persie som nickade in matchens mål efter 27 minuter efter en fin hörna från Wayne Rooney. Det såg ut som att det var väl genomtänkt eftersom Van Persie tog sig på näsan mot Rooneys håll innan han fick bollen på pannan. Slump eller ej, är oklart.

Det var dock ingen slump att holländaren exploderade av glädje när han gjorde målet. Vilket knappast glädjer Arsenals fans då han gjorde åtta säsonger med klubben mellan 2004 och 2012. Det var nederländarens sjunde mål för säsongen - och hans tredje på tre matcher mot sin forna klubb Arsenal.

Det bjöds på många tuffa höjddueller,. En resulterade i att Arsenals målvakt golvades, men kunde resa sig efter behandling, medan Manchester United-mittbacken Nemanja Vidics kollision med sin målvakt David De Gea medförde att han inte kunde komma till spel i andra halvlek. Arsenal flyttade upp positionerna och jämnade ut spelet, men något mål blev det inte. I Arsenal gjorde Thomas Vermaelen ett ovanligt gästspel i startelvan då Per Mertesacker är sjuk. Belgaren hade tufft jobb med att hålla reda på Rooney.
Londonlaget är efter sin andra förlust dock fortfarande ensamt på topp, två poäng före Liverpool och tre före skrälltrean Southampton.