Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

TV: Wengers svar på Mourinhos påstådda utspel: "Jag pratar bara om fotboll"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Enligt en ny bok om José Mourinho ska portugisen ha sagt att skulle "slå sönder Arsene Wengers ansikte". Arsenal-managern var inte sugen på att bemöta påståendet.
- Jag kan inte kommentera det. Jag pratar om fotboll och det är allt jag gör, säger Wenger.

Den brittiske journalisten Rob Beasley har på nära håll följt demontränaren José Mourinho under många år. Nu släpper han boken "José Mourinho - Up close and personal".

Utdrag ur boken har citerats i tidningen Daily Mail. Och relationen mellan Mourinho och Arsenals manager Arsene Wenger har hamnat i fokus.

De båda tränarprofilerna har under åren munhuggits med varandra flertalet gånger. Men i början av januari 2014 ska det enligt boken ha varit som värst. När Chelsea sålde Juan Mata till Manchester United kritiserades det av Wenger. Mourinhos svar lät inte vänta på sig och portugisen menade att Wenger är "en specialist på misslyckanden".

Rob Beasley skriver i boken att irritationen inte slutade där, utan dagar senare påstås Mourinho ha sagt att han "ska hitta Wenger utanför fotbollsplanen och slå sönder hans ansikte".

Attacken har fått stor uppmärksamhet i engelska medier, och under presskonferensen inför mötet mellan Arsenal och Mourinhos gamla klubb Chelsea fick Arsene Wenger frågor om just det. Men avstod att hugga tillbaka.

- Jag har inte läst boken och jag tänker verkligen inte göra det. Jag kan inte kommentera det. Jag pratar om fotboll och det är allt jag gör. Jag är inte på ett destruktivt humör, någonsin. Jag är mer konstruktiv och jag kan inte kommentera det för jag är fokuserad på morgondagens match och hur vi ska spela fotboll.

Se Wengers svar i spelaren ovan.

Publicerad 2016-09-23 kl 12:52

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER