Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Två åtalade i engelsk spelhärva - kan kopplas till Sverige

Foto: Scanpix/The Telegraph

Spelskandalen i England rullar vidare.

Två personer har åtalats – och kopplingar till Sverige kan finnas:

- I Finland, Belgien och Sverige – där tjänar alla väldigt lite, säger en åtalad på en ljudupptagning till The Telegraph.

Tidigare under veckan greps sex personer misstänkta ha koppling till läggmatcher i England. Igår greps ytterligare en – och idag skriver tidningen The Telegraph att två av de gripna nu även åtalats för bedrägeri.

De båda personerna ska vara en del av ett asiatiskt spelsyndikat och framträder i rätten för första gången under fredagen.

Men skandalen kan gå längre än så.

Enligt The Telegraph så kan matcher under VM-kvalet även de ha "fixats". Tidningen har fått tag på en ljudupptagning där en av de åtalade säger att "... jag kan fixa Australien, Skottland, Irland, Europa, VM och VM-kvalet." Dessutom menade personen att han "kontrollerade ett helt afrikanskt landslag"

Personen, som är av singaporiansk nationalitet, hävdade att han arbetade nära en Fifa-agent, vilket innebar att han kunde ordna resultat över hela världen:

- Jag har lag i Belgien. Frankrike också.

- Bra lag. I deras land är lönerna många gånger väldigt låga. I Tyskland, där får spelarna mycket betalt. Frankrike – inte så mycket.

- Men i Finland, Belgien, Sverige – där tjänar alla väldigt lite.

Och nu utreder Englands nationella byrå, NCA, alltså inte bara matcher i de lägre divisionerna i England – enligt tidningen har NCA nu börjat samarbeta internationella myndigheter.

Uppgifterna om att Sverige nämns i sammanhang är inte förvånande. Under utredningarna som pågår hos den svenska polisen angående den eventuella spelskandalen i Landskrona har även förbundet menat att det förmodligen rör sig om illegala spelsyndikat med sitt säte i Asien.

Publicerad 2013-11-29 kl 07:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER