Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Två åtalade i engelsk spelhärva - kan kopplas till Sverige

Foto: Scanpix/The Telegraph

Spelskandalen i England rullar vidare.

Två personer har åtalats – och kopplingar till Sverige kan finnas:

- I Finland, Belgien och Sverige – där tjänar alla väldigt lite, säger en åtalad på en ljudupptagning till The Telegraph.

Tidigare under veckan greps sex personer misstänkta ha koppling till läggmatcher i England. Igår greps ytterligare en – och idag skriver tidningen The Telegraph att två av de gripna nu även åtalats för bedrägeri.

De båda personerna ska vara en del av ett asiatiskt spelsyndikat och framträder i rätten för första gången under fredagen.

Men skandalen kan gå längre än så.

Enligt The Telegraph så kan matcher under VM-kvalet även de ha "fixats". Tidningen har fått tag på en ljudupptagning där en av de åtalade säger att "... jag kan fixa Australien, Skottland, Irland, Europa, VM och VM-kvalet." Dessutom menade personen att han "kontrollerade ett helt afrikanskt landslag"

Personen, som är av singaporiansk nationalitet, hävdade att han arbetade nära en Fifa-agent, vilket innebar att han kunde ordna resultat över hela världen:

- Jag har lag i Belgien. Frankrike också.

- Bra lag. I deras land är lönerna många gånger väldigt låga. I Tyskland, där får spelarna mycket betalt. Frankrike – inte så mycket.

- Men i Finland, Belgien, Sverige – där tjänar alla väldigt lite.

Och nu utreder Englands nationella byrå, NCA, alltså inte bara matcher i de lägre divisionerna i England – enligt tidningen har NCA nu börjat samarbeta internationella myndigheter.

Uppgifterna om att Sverige nämns i sammanhang är inte förvånande. Under utredningarna som pågår hos den svenska polisen angående den eventuella spelskandalen i Landskrona har även förbundet menat att det förmodligen rör sig om illegala spelsyndikat med sitt säte i Asien.

Publicerad 2013-11-29 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons