United bärgade första PL-segern på en månad - trots dubbla straffmissar

Två straffmissar - men seger ändå.
Marcus Rashford och Anthony Martial var i rampljuset i Uniteds seger.
- Det här ger spelarna självförtroende och momentum, säger Ole Gunnar Solskjær enligt BBC.

Manchester United har i år inlett säsongen svagt, men tog ett litet steg åt rätt riktning senast i ligan genom 1-1 mot Liverpool på Old Trafford. Den känslan tog laget med sig till söndagens bortamöte med Norwich, vilket blev en relativt bekväm resa till tre poäng.

Manchester United inledde i 21:a minuten målskyttet, då Scott McTominay distinkt sköt 1-0 efter ett inspel i straffområdet. Åtta minuter senare föll Daniel James i straffområdet och blev tilldelad straff, men Marcus Rashford fick se Tim Krul rädda den. Krul var på tårna den här kvällen, men kunde däremot inte hindra Rashford från att ta revansch bara en minut senare genom att förvalta ett friläge till 2-0.

- Han (Scott McTominay) växer hela tiden och är väldigt professionell. Han jobbar hårt varje dag, säger United-tränaren Ole Gunnar Solskjær, om McTominays insats, enligt BBC.

I stället fick Krul glänsa igen strax före halvtid, åter efter avslut från straffpunkten, då en lagkamrat fick bollen på ena armen i straffområdet. Den här gången var det däremot Anthony Martial som blev olycklig från straffpunkten.

Manchester United kontrollerade därefter matchen och i andra halvlek kunde Martial, precis som Rashford, ta revansch för sin straffmiss genom att bli målskytt när United till slut vann med 3-1 på Carrow Road.

- Det här har varit en bra vecka för oss. Det började med en bra insats mot Liverpool och nu två raka bortasegrar. Det ger spelarna självförtroende och momentum, säger Solskjær.

Manchester United bärgade därmed första segern i ligan sedan den 14 september mot Leicester och lyfte till sjundeplats i tabellen, medan Norwich är nästjumbo i Premier League.