Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

United-talangens debut - yngst på 64 år

Foto: Bildbyrån.

16 år och 263 dagar.
Så ung var Angel Gomes när han under söndagen gjorde ligadebut för Manchester United.
Han blev då den yngsta debutanten sedan Duncan Edwards.
- Det här är någonting alla drömmer om, säger Gomes till MUTV.

På onsdag spelar Manchester United final i Europa League mot Ajax. Under söndagens ligaavslutning vilade därför José Mourinho flera av de tilltänkta startspelarna, då man inte hade någonting att spela för.

Bland annat fick ynglingarna Josh Harrop och Angel Gomes göra debut. Den förstnämnde gjorde dessutom mål. Den sistnämnde hoppade in i den 88:e minuten och blev den yngste ligadebutanten på hela 64 år. Den spelare som senast var yngre är den legendariske United-spelaren Duncan Edwards, som 1953 gjorde debut.

- Jag är uppväxt i Salford utanför Manchester, det är helt ofattbart och en dröm som går i uppfyllelse. Jag har spelat här sen jag var sex år, det här är någonting alla drömmer om, säger Gomes till MUTV.

Edwards är en United-legendar och ses som en av de bästa United-spelarna genom tiderna, trots att han endast var 21 år gammal när han tragiskt avled efter München-kraschen 1958. Att bli nämnd tillsammans med honom tycker Gomes är väldigt stort.

- Duncan Edwards var en väldigt bra spelare och är en legendar i klubben. Det är väldigt hedrande att bli den yngsta spelare sedan honom.

Under torsdagen mottog Gomes, Jimmy Murphy Youth-Team Player of The Year, som säsongens bästa unga spelare i Manchester United.

Publicerad 2017-05-22 kl 10:26
Annons
Annons
Annons