United till semifinal – efter hjärnsläpp och trippla röda kort på Fulham: "Galenskap"

FA-cupen

Fulham var på väg mot Wembley och cupsemi.
Tre röda kort och ett hjärnsläpp av Mitrovic kostade London-laget allt.
- De tappade allt efter total brist på disciplin, säger Simon Stone i BBC:s sändning.

Manchester United ställs mot Brighton i FA cup-semifinalen. Det står klart efter en helt galen andra halvlek på Old Trafford.

Det var en chansfattig första halvlek men Fulham inledde den andra halvleken klart starkast. Efter en rad fasta situationer kunde gästerna utnyttja en hörna då bollen landade hos Aleksandar Mitrovic som från nära håll dunkade in ledningsmålet.

I samband med målet hamnade Rashford i gräset efter en kollision med Harry Maguire. Men det var ingen fara med stjärnan.

- Fulham förtjänar sin ledning. Det fanns alldeles för mycket utrymme för Mitrovic och det är en klinisk avslutning, säger Sky Sports Peter Stevenson och fortsätter:

- Du kan inte säga att det är oväntat. Det är deras tredje chans i den andra halvleken, och vi har bara spelat några minuter.

Men sedan skulle allt och lite till hända på Old Trafford och det mesta gick Manchester Uniteds väg.

Efter en kortare VAR-granskning fick hemmalaget straff med 20 minuter kvar att spela efter att Willian räddat bollen från att gå in i mål med armen, en situation som skulle få Fulham att tappa allt.

Willian blev utvisad på grund av handsen. I protesterna mot det röda kortet ådrog sig Mitrovic ett rött kort efter att han greppat tag i domaren i ren ilska.

Även Marco Silva, huvudtränaren i Fulham åkte på ett rött kort efter att ha påpekat sin åsikt till domaren medan han kollade på straffsituattionen på VAR-skärmen.

- Det är kaos därute, slår Peter Stevenson, Sky Sports fast.

Straffen tog Bruno Fernandes hand om. Portugisen slog in den säkert i mål och det var kvitterat på Old Trafford. Av bara farten kom segermålet.

Det dröjde bara 265 sekunder från straffmålet till ledningsmålet. Shaw tog sig runt längs kanten och spelade in till Marcel Sabitzer som stötte in 2-1.

- I mer än 70 minuter dominerade Fulham matchen. Sedan kommer två ögonblick av galenskap, säger Peter Stevenson.

Manchester United kunde efter 2-1-målet spela av matchen med två man mindre på plan och man är därmed klart för FA-cupsemifinal. Bruno Fernandes avslutade målskyttet i den 96:e minuten och matchen slutade 3-1.

Ligacupen har man redan vunnit efter att ha slagit Newcastle i finalen.

Marco Silva kritiserades i BBC:s sändning av Simon Stone.

- Hans lag gjorde det så bra. De tappade allt efter total brist på disciplin med managern som den främsta boven.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Martinez, Shaw - McTominay, Sabitzer - Sancho, Fernandes, Rashford - Weghorst.

Fulham: Leno - Tete, Diop, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Reid, Pereira, Willian - Mitrovic.