Uniteds kalldusch i 96:e(!) minuten - tappade till kryss mot Southampton

Manchester United ledde och var på väg mot en tredjeplats i Premier League.
Då tappade Victor Nilsson Lindelöfs lag in ett sent kvitteringsmål från Southampton till kryss.
- Vi förtjänade förmodligen inte tre poäng idag, säger United-tränaren Ole Gunnar Solskjær till Sky Sports efter matchen.

Manchester United tog under måndagskvällen emot Southampton i Premier League.

Men United fick en kalldusch tidigt i matchen. Efter tolv minuter bröt sig Nathan Redmond igenom Uniteds försvar och levererade ett inlägg mot bortre stolpen. Där stod Stuart Armstrong och dunkade in 1-0 till gästerna.

I den 20:e minuten kvitterade sedan Marcus Rashford för United. Paul Pogba levererade ett inlägg in i Southamptons straffområde, som Anthony Martial tog emot med två man i ryggen, och passade vidare till Rashford som enkelt placerade in 1-1.

Bara tre minuter senare gav Martial United ledningen. Efter att ha fått en passning av Bruno Fernandes på vänsterkanten, drev fransmannen in i straffområdet, dribblade av en försvarare och stänkte sedan in 2-1.

Tio minuter in i den andra halvleken höll Rashford på att göra 3-1 till United. 22-åringen tog emot en passning från Fernandes, vände upp och avlossade ett skott från ungefär 25 meters avstånd. Skottet fick en lurig bollbana, men dök slutligen ner precis utanför stolpen.

Southampton var nära att kvittera med fem minuter kvar att spela. Redmond drev in från vänsterkanten, dribblade av Nemanja Matic med en överstegsfint, och avlossade sedan ett tungt skott. David De Gea i United-målet fick sträcka ut sig med sin fulla längd för att avvärja skottet - och fick precis ut bollen till en hörna.

Men Michael Obafemi skulle förstöra Uniteds jakt på tredjeplatsen. I den 96:e minuten nickade 20-åringen in kvitteringen till 2-2. United var bara fyra minuter från Champions League-plats, men får nöja sig med en femteplats för tillfället.

Den sena kvitteringsskytten för Southampton, Michael Obafemi, säger att han visste att han skulle avgöra om han fick komma in:

- Jag kollade från bänken och tänkte "jag vet att jag kan göra ett mål". Jag värmde upp ända från början av den andra halvleken. Vi gav allt och fick ett resultat i slutendan. Vi vet vad vi som lag kan göra och nu satsar vi på att ta så många poäng som möjligt för att sluta så högt upp som möjligt i tabellen, säger Obafemi till Match of The Day.

Uniteds tränare, Ole Gunnar Solskjær, tyckte inte att United förtjänade tre poäng idag.

- Det var det värsta tillfället att släppa in ett mål, men sånt händer i fotboll. Vi har vunnit massa matcher på samma sätt. Det är något måste lära sig. Vi troddeatt vi hade tre poäng säkrade, men vi förtjänade förmodligen inte tre poäng idag, säger Solskjær till Sky Sports efter matchen.

Manchester United: De Gea - Wan Bissaka, Nilsson Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba, Matic - Greenwood, Fernandes, Rashford - Martial.

Southampton: McCarthy - Walker-Peters, Bednarek, Stephens, Bertrand - Armstrong, Ward-Prowse, Romeu, Redmond - Ings, Adams.