Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Uniteds nya superdeal - bästa tröjsponsoravtalet någonsin

Foto: AP

Manchester United

Manchester United svajar rejält på den sportsliga fronten. När det gäller ekonomi är läget helt annorlunda. Klubben är på väg att slå världsrekordet för mest inkomstbringande tröjsponsoravtal.

För några veckor sedan presenterade revisionsbolaget Deloitte sin "rich list" över klubbarna med högst intäkter, och då visade det sig att Manchester United för första gången sedan Premier League instiftades hamnade utanför topp tre. Där återfanns istället Real Madrid, Barcelona och Bayern München.

Men nu kan engelsmännen vara på väg tillbaka. Enligt the Mirror kommer United under måndagen att annonsera ett tröjsponsoravtal som slår alla tidigare noteringar. Tidningen skriver att klädföretaget Nike i en rekordaffär ska ha förlängt sina befintliga rättigheter som löper ut efter nästa säsong.

Nike ska betala 650 miljoner kronor per säsong för att förse United med matchställ under de kommande tionde åren. I dagsläget har Real Madrid den bästa dealen på tröjfronten, men spanjorerna drar "bara" in hälften av vad United väntas få, nämligen 320 miljoner kronor per säsong.

United har för närvarande ett avtal med Nike som sträcker sig fram till 2015. Det ger klubben 250 miljoner kronor per år, och vid omförhandlingen ska klubben alltså ha lyckats få till mer än en fördubbling av det beloppet. Om uppgifterna bekräftas passerar United lag som Liverpool och Arsenal som tidigare haft mer fördelaktiga avtal med sina tröjleverantörer.

Vid sidan av matchdräkterna har United nyligen även slutit ett avtal med bilmärket Chevrolet, som inbringar 370 miljoner kronor per år, och därmed väntas det inte märkas så fasligt mycket i budgeten för nästa säsong att klubben väntas missa Champions League i år. The Mirror skriver att managern David Moyes tvärtom kan räkna med att få en avsevärd slant att värva spelare för i sommar.

Publicerad 2014-03-10 kl 08:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons