Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Efter Zoumas böter - lagkamrater kräver löneförhöjning

Premier League

West Ham har delat ut maximala böter till Kurt Zouma.
Att summan offentliggjordes innebar också att hans lön blev känd.
Enligt Daily Mail kräver nu flera av lagets stjärnor bättre betalt.

Foto: Bildbyrån

West Ham delade ut maxbeloppet i böter till Kurt Zouma efter att en video spridits där han misshandlar en katt. Maximala böter innebär två veckors lön och trovärdiga uppgifter angav att bötesbeloppet var på 3 miljoner kronor, vilket innebär en veckolön på 1,5 miljoner kronor.

Daily Mail uppger att det innebär att han är bäst betald i laget. Det ska enligt tidningen ha fått flera av lagets största stjärnor att reagera – och nu kräva att få skriva nya kontrakt med högre lön.  

Anfallarna Michail Antonio och Andriy Yarmolenko tjänar enligt tidningens uppgifter 1,25 miljoner i veckan, medan nyckelspelare som Declan Rice och Thomas Soucek tjänar "betydligt mindre".

Annons

Uppståndelsen kring Zouma har inneburit att sponsorer har brutit sina samarbeten med West Ham, vilket kan sätta klubben i en problematisk situation ekonomiskt, om flertalet spelare samtidigt vill förnya kontrakten.

Bötessumman ska ha skänts till en djurrättsorganisation. 

Publicerad 2022-02-11 kl 07:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto