POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
3v

Uppgifter: Larsson överväger att ta över engelsk klubb

Foto: Bildbyrån.

Henrik Larsson lämnade tidigare i år HIF.
Nu är tränaren aktuell för en engelsk klubb, skriver Daily Mail. 

Henrik Larsson ersatte tidigare i sommar Per-Ola Ljung som huvudtränare i Helsingborgs IF, men stannade inte länge på posten. HIF meddelade i slutet av augusti att Larsson lämnar föreningen efter "påhopp i sociala medier", något som Larsson sedan berättade mer om för Kvällsposten. Han menar att det blev ohållbart. 

- Det är aldrig roligt. Kritik har jag inga problem med att ta, men när det börjar bli mer än så... När det blir personliga påhopp och man kallas det ena och det andra. Då försvinner lusten. Jag håller på med detta för att jag älskar fotboll. När man får detta mot sig så tar det en jävla energi. Det blir inte roligt längre. Sen blir det andra saker man måste tänka på. Det tänker man om det är värt att göra detta. Det är inget vanligt ”7-16-jobb”. Man jobbar dygnet runt, sa han till Kvällsposten

Men nu kan Larsson redan vara aktuell för ett nytt tränaruppdrag.

Engelska tidningen Daily Mirror uppger att engelska klubben Southend United vill anlita Larsson som ny tränare i klubben, då förre tränaren Kevin Bond, för drygt två veckor sedan, lämnade klubben. Enligt tidningen överväger just nu svensken om Southend kan vara en klubb som kan passa honom. 

Southend United hör hemma i engelska tredjedivisionen League One och är i ett pressat läge, då klubben endast har en poäng efter åtta spelade matcher och är nästjumbo i ligaspelet. I fjol slutade Southend på 19:e-plats av 24 lag och undvek endast nedflyttning på målskillnad i League One. 

Larsson har erfarenheter från en roll som huvudtränare i Landskrona Bois, Falkenbergs FF och i Helsingborgs IF. 

Publicerad 2019-09-18 kl 06:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå