Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Martial lämnar Manchester United

Premier League

Beslutet är fattat. 
Anthony Martial lämnar Manchester United i sommar, enligt journalisten Fabrizio Romano.

Foto: Bildbyrån.

Anthony Martial.

Det är ingen hemlighet att Anthony Martials dagar på Old Trafford har varit räknade senaste året.

Nu verkar klubbens sportsliga ledning ha fattat ett slutgiltigt beslut.

Transferjournalisten Fabrizio Romano hävdar nämligen att saken är klar: Martial kommer lämna Manchester United i sommar. Det är i samband med att hans kontrakt löper ut.

"Det är helt klart att han inte kommer stanna", säger Romano i en video på sin Youtube-sida.

Martial ser därmed ut att bli klubblös i början av juli. Han har tidigare påståtts vara jagad av klubbar i Frankrike, Turkiet och Saudiarabien.

Manchester United köpte loss fransmannen från Monaco 2015. Prislappen landade då på knappt 475 miljoner kronor, exklusive bonusar på 175 miljoner kronor. 

Annons

Beslutet att släppa honom frigör budgetutrymme för den engelska jätten. Martial är nämligen en av lagets bäst betalda spelare med en rapporterad veckolön på 250 000 pund (knappt 3,4 miljoner kronor).

28-åringen har blandat och gett under sina år på Old Trafford. Glimtar av hög klass har skymtats emellanåt men mestadels har han fått utstå kritik för sitt ojämna spel och oengagerade kroppsspråk. Dessutom har han dragits med stora skadeproblem genom åren.

I nuläget är Martial noterad för 90 mål samt 48 assist på 317 tävlingsmatcher i Manchester United-tröjan. Senast han spelade match i den röda tröjan var i början av december 2023.

Publicerad 2024-04-14 kl 21:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto