Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Tottenham indraget i utredningen gällande Juventus

Premier League 2021-11-30 kl 08:20

Tottenham har blivit indragna i Juventus ekobrottshärva, uppger Daily Mail.
Deras sportchef Fabio Paratici har ett förflutet i den italienska storklubben.
Han utreds nu för affärer gällande spelaren Cristian Romero, enligt tidningen.

Foto: Bildbyrån

Italienska Goal rapporterade i förra veckan att Juventus utreds för bokföringsbrott. Det gäller perioden 2019 till 2021 och ska specifikt gälla kapitalvinster från spelarövergångar, samt agentarvoden.  

Klubben riskerar bestraffning, och det är även sex individer som utreds för delaktighet i de eventuella brotten. En av dem är Juventus före detta, och Tottenhams nuvarande, sportchef Fabio Paratici. Enligt Daily Mail har nu den engelska klubben dragits in i utredningen, men misstankar riktas endast mot Paratici och inte mot klubben.

Det ska enligt tidningen gälla övergångar för Spurs Cristian Romero. I juli 2019 köpte Juventus Romero från Genoa för drygt 260 miljoner, men han lånades direkt tillbaka till sin gamla klubb. Säsongen efter lånades han ut till Atalanta, som sedan valde att köpa loss argentinaren för omkring 160 miljoner, innan han hade spelat en match i Juve-tröjan.

ANNONS

Han lånades sedan ut från Atalanta ut till Tottenham, som i sin tur också köpte loss spelaren, till en kostnad av ungefär 570 miljoner. De olika övergångssummorna uppges ha kallat uppmärksamhet till sig. Därför utreds nu Paraticis roll i affärerna som gällt Romero, enligt Daily Mail.

Tidningen uppger att Juventus misstänks ha bokfört felaktigt för att komma runt financial fair play-regler.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto