Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Tuchel tar ett sabbatsår

Premier League

Thomas Tuchel hade ett möte med Sir Jim Ratcliffe i tisdags, uppger Bild.
Där gjorde tränaren ett "enormt intryck" på Manchester United-bossen. 
Men enligt journalisten Fabrizio Romano har tysken bestämt sig för att ta ett sabbatsår. 

Foto: TT/Bildbyrån.

Nästa vecka väntas utvärderingen av Erik ten Hag vara klar. Fram till dess att ett slutgiltigt besked om tränarens framtid har kommunicerats lär spekulationerna om hans vara eller icke vara fortsätta flöda. 

En sak går däremot att slå fast: Manchester Uniteds sportsliga ledning har redan varit i kontakt med andra tänkbara kandidater, som kan ta över ifall ten Hag till slut tvingas lämna sin post.

Häromdagen uppgav The Independent att Englands förbundskapten Gareth Southgate är favoritnamnet i styrelserummen på Old Trafford. Tidningen skrev i samma veva att Thomas Tuchel, som lämnat Bayern München, har halkat ner på önskelistan då han endast anses vara en "kortsiktig lösning". 

Annons

Tysk media har dock andra uppgifter om 50-åringen.

Bild hävdar nämligen att Tuchel hade ett möte med nye delägaren Sir Jim Ratcliffe i Monaco i tisdags. Tränaren presenterade där sin vision och sina planer för Manchester United - om han får jobbet. Även The Times har uppgifter på att mötet ägde rum.

Tuchel ska även ha förklarat hur han tror sig kunna få spelare som Jadon Sancho och Mason Mount på rätt sportslig väg igen. Exempelvis hänvisade han till sin tid i Chelsea, där tysken framgångsrikt lyckades få fart på Antonio Rüdigers karriär.

Vidare uppger Bild att Tuchel gjorde ett "enormt intryck" på den Ratcliffe under mötets gång. Men någon flytt till de röda delarna av Manchester ser det inte ut att bli i sommar för 50-åringen.

Senare under söndagen rapporterar nämligen transferjournalisten Fabrizio Romano att Tuchel har bestämt sig för att inte gå vidare i samtalen med United. I stället har han beslutat att ta inte ta över någon annan klubb i sommar för att ta en "paus" från tränandet.

Annons

Utöver nämnde Southgate har även Thomas Frank (Brentford), Roberto De Zerbi (klubblös), Mauricio Pochettino (klubblös) och Edin Terzic (Borussia Dortmund) kopplats ihop med United-jobbet. 

Nåja. Först och främst behöver bjässen från Manchester fatta ett beslut om ten Hags framtid innan en eventuell tränarjakt kan ta fart på allvar. Fortsättning lär följa med andra ord. 

Publicerad 2024-06-09 kl 17:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto