POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Uppgifter: Vägrade bli utbytt - men Kepa kommer inte straffas

Foto: Bildbyrån.

Kepa Arrizabalaga vägrade att bli utbytt.
Men Chelsea planerar inte att straffa sin målvakt, enligt uppgifter till The Evening Standard.

En av säsongens mest omdiskuterade incidenter inom den engelska fotbollen inträffade under söndagskvällens ligacupfinal mellan Chelsea och Manchester City.

Under förlängningens slutminuter, inför den avgörande straffsparksläggningen, ville Chelsea-tränaren Maurizio Sarri byta ut målvakten Kepa Arrizabalaga, som tidigare under matchen sett ut att besväras av någon form av skada.

Men Kepa vägrade – och gestikulerade mot sin tränare att han kunde fortsätta spela då han upptäckte att fjärdedomaren höll upp hans nummer. Det hela slutade med att Willy Caballero, som skulle hoppat in, gick och satte sig på bänken igen varpå Sarri fick ett vredesutbrott.

Men även om Kepa trotsade sin managers order om att lämna plan så kommer Chelsea inte, enligt uppgifter till lokaltidningen The Evening Standard, att straffa eller bötfälla målvakten. Tidningen hänvisar till källor inifrån klubben som uppger att parterna nu lagt det inträffade bakom sig.

Sarri menade efteråt att det hela rörde sig om ett missförstånd.

- Det var ett stort missförstånd eftersom jag upplevde att målvakten hade kramp och inte kunde stå under straffläggningen. Men det var inte kramp och han kunde stå under straffarna, sa Sarri.

Kepa själv kommenterade det inträffade via sitt Instagramkonto.

"Först och främst är jag ångerfull för hur slutet av matchen har blivit porträtterat. Min avsikt har aldrig vara inte lyda tränarens order eller något av hans beslut. Jag tror att allting av det som hände i slutet av matchen har missförståtts. Tränaren trodde inte att jag var i skick för att spela och jag försökte uttrycka att jag var i skick för att spela vidare och hjälpa laget medan lagläkarna gick mot bänken för att berätta att jag var i skick för att spela. Jag tycker inte att bilden som har porträtteras avspeglar min intention. Jag har full respekt för tränaren och hans makt.”

Manchester City vann sedan straffläggningen och redan pressade Maurizio Sarri inkasserades en ny tung förlust.

Publicerad 2019-02-25 kl 12:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå