Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Utsågs till bäst i Sverige - nu siktar Eriksson på att vinna Champions League: "Vi är ett komplett lag"

20v

GÖTEBORG. Hon utsågs till Sveriges bästa spelare.
Men Peter Gerhardsson tycker att Magdalena Eriksson borde ha varit nominerad till världens bästa.
- Det är verkligen stora ord, säger hon till Fotbollskanalen.

Vilket år hon har haft, Magdalena Eriksson. Lagkapten i Chelsea som vann ligan och cupen i England, kvalificerade sig till EM med landslaget, utsågs till årets försvarare och årets bästa spelare i Sverige.

ANNONS

- Det har varit de högsta topparna som jag har haft i min karriär. Det är en otroligt fantastisk tid som jag är i just nu och jag känner verkligen att jag är i det här flowet i både landslaget och i klubblaget, men att jag också är väldigt noga med att påminna mig själv om att inte nöja mig utan att hela tiden sätta nya mål, säger hon till Fotbollskanalen.

Efter att ha fått Diamantbollen så gick förbundskapten Peter Gerhardsson ut och sa att han ser Eriksson som en framtida lagkapten i landslaget och att hon borde ha fått plats bland de nominerade till årets bästa spelare i världen.

Vi börjar med att fråga om det med framtida kapten i landslaget.

- Det är jättekul att höra. De här individuella priserna som man har fått betyder inte så mycket i sig för mig utan mer vad de står för, det är det som betyder något. Att det är folk som tycker att jag förtjänar det priset. Och att höra Peter säga de orden om mig betyder jättemycket och jag blir jätteglad över att höra det, säger Eriksson.

ANNONS

Delar du hans bild av att du är en framtida kapten i landslaget?
- Det är inget som jag går runt och tänker på. Händer det så händer det och då tar man det den dagen det kommer. Det förändrar ju inget för mig. Det viktigaste är att vara en lagkapten, den äran får man ju för att man är på ett visst sätt som person, och man ska inte ändra sig för det. Det är det som är själva essensen av att vara en lagkapten, att man är sig själv och förstärker sidor av sig själv.

Hur ser du på att han säger att du borde ha varit nominerad till världens bästa spelare?
- Det är verkligen stora ord. Återigen så är det inget som jag har lagt någon större vikt vid eller tänkt på. Givetvis hade man önskat att någon svensk spelare hade varit med på listan. Jag tycker att vi har många otroligt bra spelare som gör det bra och som är i bra form. Men de där listorna är väldigt subjektiva och tenderar i att vara i offensiva spelares favör.

ANNONS

Ni vann ligan och cupen och ska nu vara med i Champions League - vad har ni för målsättning den här säsongen?
- Målsättningarna är alltid höga i Chelsea. Det är vår tränare Emma Hayes väldigt tydlig med, att vi ska vinna troféer. Det är det som vi gör. Och i allting vi gör så strävar vi efter det. Så givetvis går vi in i Champions League med målet att vinna. Sedan vet vi vilket hårt jobb det kräver. Men målet är alltid att vinna.

Lyon har vunnit Champions League fem år i rad, kan ni besegra Lyon?
- Jag tycker det. I år mer än någonsin. Jag tror inte att vi har haft en så här otroligt talangfull trupp, och nu känns det som att vi är ett komplett lag. Det är stabilt från målvakt och upp till forwards. Så jag tycker absolut att det är realistiskt. Vi har alla en tro på att det kan ske. Jag tror att det finns sex-sju lag som har möjlighet att vinna i år. Det börjar jämna ut sig i toppen.

ANNONS
Publicerad 2020-11-28 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto