Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Våldtäktsdömde spelaren tillbaka - klubbens beskyddare slutar i protest

Foto: Scanpix/Twitter/Dailymail.co.uk

Ched Evans.

Ched Evans dömdes i april 2012 till fem års fängelse för våldtäkt. Nu är han släppt och tillbaka i träning med Sheffield United - då slutar klubbens beskyddare.
- Ingen dömd våldtäktsman ska komma tillbaka till den klubb som jag är beskyddare av, säger TV-presentatören Charlie Webster enligt Daily Mail.

Debatten om Ched Evans fortsätter i England. I april 2012 dömdes han till fem års fängelsestraff för våldtäkt. Efter att ha avtjänat halva straffet släpptes Evans. Spelarens tidigare klubb, Sheffield United, har nu välkomnat 25-åringen tillbaka till träning.

Reaktionerna har varit många. Daily Mails kolumnist Jan Moir menar att det skickar ett "frätande budskap" om han skulle få ett nytt kontrakt, och hänvisar till att fotbollsspelare är förebilder, medan The Guardians Ian Birrell åberopar en "liberal princip" att även en dömd våldtäktsman ska få chansen att rehabilitera sig.

Sheffield Uniteds beskyddare, TV-presentatören Charlie Webster, meddelade i går kväll att hon lämnar sitt uppdrag i klubben. Beslutet grundar sig på att Sheffield valt att låta Evans komma tillbaka.
- Jag tycker inte att en dömd våldtäktsman som Ched Evans ska få komma tillbaka till en klubb som jag är beskyddare av. Han går inte bara till ett jobb, han framställs som en förebild, säger Webster som är besviken på klubben.

- Det är ingen som tar ställning, så jag känner att jag måste göra det, säger hon till Daily Mail.

Anfallaren Ched Evans slog igenom som Manchester City-talang innan han hamnade i Sheffield United. Där har han gjort 48 mål på 103 matcher och under sin sista säsong, 2011-12 i League One, blev det 29 mål. Sheffield United spelar fortfarande i League One.

Publicerad 2014-11-12 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons