Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Van Gaals första presskonferens i Manchester - "Får se om jag ska värva mer"

Louis van Gaal höll i dag sin första presskonferens som tränare för Manchester United. Då undrade det samlade pressuppbådet om holländaren ville ta in fler nyförvärv.
- Jag vill se spelarna spela under min filosofi, sen får vi se om jag behöver värva mer, säger van Gaal.

Louis van Gaal har kommit till Manchester och inlett sitt uppdrag som tränare för United. På torsdagen gjorde han sin första presskonferens och bombaderades med frågor från det samlade pressuppbådet. Många ville veta hur han skulle ta tillbaka Manchester United till den absoluta toppen.
- Jag ska göra mitt yttersta. Och det är det jag kan ge, jag kan inte ge förhandstips. För man vet aldrig, säger van Gaal.

- Om du tittar på min karriär så kan du se vad jag har vunnit. Framtiden kommer visa om jag kan göra det igen.

62-åringen har klubbar som Ajax, Barcelona, Bayern München på meritlistan. Och som bekant kommer han senast från det holländska landslaget. Bland annat har han ett VM-brons, fyra holländska titlar, två La Liga-titlar, en Bundesliga-titel och en Champions Leauge-titel. Erfarenheten som de stora klubbarna gett honom tror holländaren kommer att vara nyttig i Manchester United.
- Jag har coachat Barca, nummer ett i spanien. Bayern München, nummer ett i Tyskland. Ajax, nummer ett i Holland. Och nu United, etta i england.

- Det här är den största klubben i världen. Men inom idrott är du aldrig den största klubben, för du måste bevisa det om och om igen. Förra säsongen var vi sjua. Så vi var inte bäst i världen.

Manchester United har varit aktiva på transfermarknaden efter förra sommarens stiltje och frågan är nu om värvningarna fortsätter när van Gaal anlänt till klubben.
- Jag vill titta på det spelare vi har nu. Självklart vet jag hur de spelar. Men jag vet inte hur de spelar när jag tränar. Jag vill se hur de spelar under min filosofi först. Sen får vi se om jag ska värva mer, säger van Gaal som också sa att han godkände värvningarna av Luke Shaw och Ander Herrera för att de var redan på klubbens lista och är enligt holländaren spelare som han gillar.

Louis van Gaal bjöd också på en liten "bomb" under presskonferensen. Under den allra sista frågan nämnde han att Michael Carrick var skadad, sedan avslutades presskonferensen och ingen av de samlade journalisterna fick en chans att följa upp beskedet.

Publicerad 2014-07-17 kl 16:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons