Van Persie sågar egna laget: ”Kriminellt att ge bort poäng så där”

Arsenal fortsätter att förlora ledningar i slutet. Nu manar Robin van Persie efter en förändring.
- Det är nästan kriminellt att ge bort poäng så där, säger han till Arsenal TV.

Robin van Persie gav Arsenal ledningen mot Liverpool i 98:e minuten och sköt hopp en ligatitel till laget. Fyra minuter senare, i den 102:e minuten kvitterade Dirk Kuyt från straffpunkten. Återigen tappade Arsenal tre poäng i slutet av matchen, och Van Persie är nu hård mot sitt lag och menar att det här inte kan få fortgå.

- Det har hänt för ofta, enligt mig. Om du tittar hur det sett ut: När vi har ledningen, är säkra och har tre poäng i fickan – då släpper vi in mål. Några av dem är löjliga mål, som vi måste arbeta bort.

Det har nämligen hänt tidigare under säsongen, som mot Newcastle när man hade 4-0 efter första halvlek och tappade till 4-4. Det finns fler exempel på när man tappat ledningar i slutet, som mot Sunderland borta och Tottenham hemma, och van Persie menar att man måste göra något åt det.

- Vi måste vara positiva, men vi måste verkligen titta över det för det är nästan kriminellt att ge bort poäng så där.

Arsenal kan nu vara ute ur titelstriden, inte minst om Manchester United tar tre poäng mot Newcastle under tisdagskvällen. För Arsenal närmast väntar annars derby i norra London på onsdagen mot Tottenham.

Publicerad 2011-04-19 kl 18:07