Viktig seger för Arsenal - Luiz med första målet

Arsenal har gått trögt så här långt i årets Premier League – men kanske vänder det nu.
The Gunners besegrade under söndagen Bournemouth på hemmaplan efter mål av David Luiz.

Arsenal fick en kanonstart i mötet med Bournemouth. Redan efter nio minuters spel nådde David Luiz högst på Nicolas Pepes hörna och nickade in ledningsmålet – brassens första mål i den rödvita dressen.

Bournemouth var sedan nära att kvittera när Dominic Solanke nickade utanför från nära håll. Om gästerna var nära där var även hemmalaget genom Pepe vid två tillfällen nära att utöka målskörden i matchen – men första halvlek slutade 1-0 till Arsenal.

Hemmalaget och gästerna hade varsin fin chans i den andra halvleken men mer mål föll inte denna söndag i London. Arsenal höll undan och tog en viktig 1-0-seger.

Segern gör att Arsenal klättrar upp till en tredjeplats i tabellen med 15 inspelade poäng på åtta matcher. Bournemouth å sin sida står kvar på sina elva poäng.

Publicerad 2019-10-06 kl 17:18