Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Wenger: "Arsenal har inte varit så starkt sedan Henrys dagar"

Foto: AP

Mungiporna pekar uppåt på Arsene Wenger. Med Jack Wilshere tillbaka från skada anser sig fransmannen förfoga över sin starkaste Arsenal-offensiv på ett decennium.
- Sedan Thierry Henrys glansdagar, säger han.

Tack vare att Wilshere rehabiliterat sig och blivit helt skadefri kan Arsene Wenger sondera bland mängder av alternativ när han ska bygga upp ett gångbart anfallsspel i Premier League. Utöver den unge engelsmannen finns inom truppen just nu kuranta namn som Danny Welbeck, Alexis Sanchez, Olivier Giroud, Mesut Özil, Theo Walcott och flera andra kuggar med utpräglade offensiva kvaliteter. Sammantaget innebär det att Arsenal, åtminstone enligt dess egen manager, är vassare än på mycket länge.

- Ett riktigt produktivt Premier League-lag bör göra mellan 70 och 100 mål per säsong. Där är vi inte ännu, men den här anfallsuppsättningen är vår bästa sedan Thierry Henrys glansdagar, säger Wenger enligt ESPN.

Han hoppas att den nuvarande sjätteplatsen i tabellen snart ska förvandlas till något helt annat och att Londonlaget ska klättra markant.

- Jag skulle vilja häva att vår potential inte varit större sedan Henrys tid, och nu i helgen får vi möjlighet att spela ihop våra starkaste formationer för första gången, så egentligen är det först från och med nu vi kommer att få se vad laget är kapabelt till.

Matchen Wenger syftar på är lördagens derby mot Crystal Palace, där "the Gunners" reser söderut till Selhurst Park i jakten på tre poäng. En av nycklarna till att managern hyllar sitt manskap så mycket just nu är, enligt vad han själv hävdar, att alla komponenter finns inom truppen för att fylla planens olika roller med kvalitet. Tidigare var det exempelvis lite frågetecken på den centrala forwardspositionen, men där anser Arsene Wenger att Olivier Giroud gått från klarhet till klarhet.

- Han har en mindre elegant stil än sina föregångare, som exempelvis Robin van Persie, men man har utvecklats väldigt mycket och nästan blivit som en ny striker på grund av att han lagt till en ny dimension i sitt spel. Numera slår han äve avgörande passningar, utöver att själv gå på avslut. Han jobbar hårdare än de flesta andra spelarna som gör så många mål, säger Wenger.

Publicerad 2015-02-21 kl 10:47

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER