Wenger efter poängtappet: ”Vi måste hålla koll bakåt”

Titelchanserna glider långsamt men obönhörligt Arsenal ur händerna - och nu tillstår Arsene Wenger att de måste börja se till att hålla ryggen fri i fajten om en plats i Champions League.

Arsene Wenger deppar på Arsenals bänk

Efter att ha tillintetgjorts av Chelsea i 0-6-förlusten i Arsene Wengers tusende match som Arsenalmanager skulle Arsenal försöka att återfinna bäringen mot Swansea på Emirates på tisdagskvällen.

Men Londonlaget stötte på svårigheter redan i inledningen av matchen. Swansea tog ledningen i elfte minuten när Wilfried Bony nickade in gästernas ledningsmål intill stolpen.

Det dröjde sedan ända till den 73:e minuten innan det lossnade för Arsenal då inbytte Lukas Podolski först kvitterade - och bara någon minut senare dessutom spelade fram Olivier Giroud till 2-1.

Ledningen höll som bekant inte matchen ut. Leon Britton kunde göra 2-2 via Per Mertesacker, Wojciech Szczesny och Mathieu Flamini och två tappade poäng var ett faktum.

Efter matchen medgav Arsene Wenger att tankar på titeln nog inte var det som Arsenal borde ha i huvudet.

- Att vinna ligan är inte det vi ska fundera över nu. Vi måste vara realitiska. Vi måste se oss över axeln. Everton vann och nu måste vi fokusera på nästa match, sade Wenger och syftade till det väntande mötet med Manchester City.

Arsenal har sex poängs marginal ner till Everton som har en match mindre spelad - och ytterligare poängtapp mot Manchester City skulle kunna krympa avståndet ytterligare - och den 6 april väntar just Everton på Goodison Park.

- City ser nästan ostoppbara ut. De och Chelsea är favoriter till titeln nu. Vi har inte så mycket att komma med i titelfajten, sade Wenger.

Publicerad 2014-03-26 kl 08:27