Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger: ”Förr prioriterade jag bort FA-cupen”

Arsenal har bara vunnit två titlar sedan 2005.
Arsene Wenger medger att han förr prioriterade bort FA-cupen.
- I slutändan offrade man alltid bort den, säger managern till BBC.

Gunners bröt sin långa titeltorka 2014 när man vann FA-cupen. Arsene Wenger medger i en intervju med BBC att man förr hade problem med att prioritera turneringar i och med matchschemat.

- FA-cupen var alltid dåligt tajmad med Champions League, så i slutändan offrade man alltid bort den. Å andra sidan kunde det hända att jag förlorade en eller två spelare innan ett viktigt stormöte, på grund av en FA-cupmatch.

Arsenal har skakat av sig efter CL-debaclet mot Monaco och är optimistiska inför kvällens drabbning mot Manchester United. Bortalagets statistik talar dock knappast för Gunners, då man senast vann mot United på Old Trafford 2006. Wenger menar sedermera att spelarna har mentaliteten att ordna ett avancemang.

- Varje vinst i en stormatch påverkar omedvetet lagets tro på att de kan lyckas. Förra årets FA-cuptitel gav oss energi eftersom vi hade några titellösa år så på den fronten var det väldigt viktigt.

- Det här laget har en väldigt bra mentalitet eftersom vi hade en seg start på säsongen och varje gång vi förlorar ser man hur spelarna blir berörda. Mentaliteten är väldigt bra, spelarna vill göra bra ifrån sig och kommer vara fokuserade inför kvällen, säger Arsene Wenger till BBC.

Publicerad 2015-03-09 kl 15:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons