Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger om alla spelare i oslagbara Arsenal 03/04 - hyllar Ljungberg: "Otrolig kämpe"

Foto: SCANPIX

I Amy Lawrence nya bok beskriver Arsene Wenger alla spelare i det oövervinnliga Arsenal säsongen 03/04. The Guardian har samlat beskrivningarna av laget, där bland annat Fredrik Ljungberg ingick.
- Han kunde hitta ork även när han var död på grund av hans kämpavilja, säger Wenger om Ljungberg.

Säsongen 2003/2004 gick Arsenal igenom Premier League utan att förlora en enda match. 26 segrar och tolv oavgjorda gav hela 90 poäng och en vinst med elva poäng före Chelsea.

I en ny bok av The Guardians journalist Amy Lawrence beskriver Arsene Wenger alla starspelare i det klassiska laget. Håll till godo!

Jens Lehmann
"Att ha en sån vilja var hans kvalité. Han var en spelare som var redo att dö för att vinna."

Lauren
"Fantastisk personlighet, underskattad spelare tycker jag. Toppkvalíte och en riktig fighter också."

Kolo Touré
"Massiv passion för spelet, teknisk mycket bättre än vad alla trodde att han var. Och en glad kille också. Han bidrog med så mycket entusiasm till laget."

Sol Campbell
"En djup tänkare. När du kommer till krig kan du stå bredvid honom. Alla dessa spelare var väldigt intelligenta men Sol hade en stark personlighet också."

Ashley Cole
"Något jag ångrar med min karriär. Han lämnade efter ett missförstående mellan hans agent och klubben. En fantastisk kämpe han med. Resten av hans karriär har visat vilken stor spelare han är. Det borde ha varit här."

Fredrik Ljungberg
Ännu en stark personlighet., väldigt fokuserad på att vinna. Han var en otrolig kämpe. Även i Champions League-finalen mot Barcelona var han ihärdig. Han kunde hitta ork även när han var död på gund av hans kämpavilja.

Patrick Vieira
En av klubbens legender. Jag tycker jag är honom skyldig för att han var den första spelare jag tog hit och han gav mig trovärdighet. Han hade allt du behövde. Karisman, klassen, kämpaviljan. Han är bara Patrick.

Gilberto Silva
Han är klass för mig. Blygsam, ödmjuk, som människa en toppklass-person. Han var redo att offra sig för laget. Du behöver den spelaren framför försvaret som är ready att jobba hårt och smutsigt för andra spelare.

Robert Pires
Robert är också en av klubbens legender. En fotbollsspelare i toppklass, och en leende mördare. Han dödade dig med sitt leende - men han dödade dig. Ge honom en fotboll och du har honom vid din sida hela dagen.

Dennis Bergkamp
Dennis är vetenskapen, intelligensen, karisman. En stark karaktär, väldigt beslutsam, superprofessionell. Jag har sett Dennis från den första dagen till den sista dagen av hans karriär med fokusering på varenda träningspass. Dennis var den intelligenta perfektionisten.

Thierry Henry
Den här killen kunde göra absolut vad som helst. Det som symboliserar Thierru är de där speciella målen - målet mot Liverpool, eller det mot Real Madrid. Han var Usain Bolt med en topp-fotbollstalang.

Publicerad 2014-10-17 kl 16:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons