Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wenger sågar Ballon d’Or: "Skadar fotbollen"

England

”Vem ska vinna Ballon d’Or?”, är en vanlig fråga så här års.

”Ingen” är Arsene Wengers svar. Arsenal managern tycker att priset borde slopas.

Foto: AP

Arsene Wenger, Arsenal

I januari delas världens kanske mest prestigefulla pris ut till en enskild fotbollsspelare. Den internationella Guldbollen, Ballon d’Or ska delas ut och diskussionen pågår, ”vem ska få priset?” är frågan som ställs. Bland favoriterna nämns Franck Ribery, Cristiano Ronaldo och Leo Messi – och som outsider Zlatan Ibrahimovic.

Men, det är inte alla som är spända. En som helst skulle slippa se priset delas ut överhuvudtaget är Arsenals manager Arsene Wenger. Fransmannen motsätter sig helt att priset ens existerar.

- Vem jag tycker ska vinna? Ingen alls. Jag är emot individuella priser. Det är en hyllning till en individ som går helt emot själva essensen av vår sport. Som en dåre slåss jag mot det här priset som skadar fotbollen. Omedvetet tvingas spelarna välja individuella prestationer framför lagets insats, säger Wenger i en intervju med Telefoot som goal.com tagit del av.

ANNONS
Publicerad 2013-12-02 kl 09:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto