Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

West Ham stänger av basen efter rasistiska uttalandena

Premier League

West Hams "director of transfers" Tony Henry har uttalat sig om att klubben inte vill värva fler afrikanska spelare. Nu stänger klubben av honom från allt arbete i föreningen, samtidigt som FA väljer att utreda ärendet.
- West Ham kan inte tolerera någon form av diskriminering, säger en talesman från klubben enligt Sky Sports. 

Foto: Bildbyrån.

Det var under onsdagskvällen som engelska Daily Mail gick ut med uppgifter om att West Hams "director of transfers" Tony Henry har uttalat sig diskriminerande i en mejlkonversation med tidningen, där han bland annat skrev att klubben inte vill värva fler afrikanska spelare, då de har en tendens att ställa till problem. 

Nu väljer West Ham att stänga av Henry från klubben fram till att det utrett ärendet.  

"Klubben kan bekräfta att "the director of transfers" Tony Henry har blivit avstängd i väntan på en fullständig och grundlig utredning. West Ham tolererar inte någon form av diskriminering och har därför agerat snabbt på grund av den allvarliga karaktären i påståendena", säger en talesperson från klubben enligt Sky Sports.

ANNONS

"West Ham-familjen ska vara inkluderande. Oberoende av kön, ålder, förmåga, ras, religion och sexuell läggning, så ska alla känna sig välkomna och vara inkluderade", fortsätter talespersonen. 

Dessutom har även engelska fotbollsförbundet FA gått ut med att det kommer att utreda ärendet vid sidan av klubbens utredning. 

West Ham har för närvarande sex spelare - Cheikhou Kouyate, Pedro Obiang, Joao Mario, Angelo Ogbonna, Arthur Masuaku och Edimilson Fernandes - med afrikansk bakgrund i A-laget. 

Publicerad 2018-02-01 kl 13:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto