Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wilshere avslutar karriären: "Har levt min dröm"

Premier League

Jack Wilshere lägger skorna på hyllan.
Enligt The Athletic kommer han nu bli akademitränare i Arsenal. 
"Jag har levt min dröm. Tack alla", skriver han.

Foto: Bildbyrån

Jack Wilshere, 30, har ett par karriärmässigt tuffa år bakom sig. I februari i år gjorde den tidigare Arsenal-spelaren en oväntad flytt då han skrev på för danska Århus. Efter säsongen meddelade klubben att kontraktet inte skulle förlängas. Wilshere har bestämt sig för att avsluta karriären, meddelar han på Instagram.

"I dag meddelar jag att jag slutar med professionell fotboll. Det har varit en otrolig resa fylld med så många fantastiska stunder och jag känner mig priviligerad som har fått uppleva allt jag gjorde under min karriär. Från att jag var en liten pojke som sparkade runt en boll i trädgården till att vara kapten för mitt kära Arsenal och representera mitt land under ett VM. Jag har levt min dröm", skriver han bland annat i ett långt meddelande på Instagram.

Annons

Wilshere kom till Arsenal som nioåring och tillhörde klubben i nästan 17 år. Han lånades ut till Bolton och Bournemouth innan han lämnade permanent för West Ham 2018. Han har därefter även tillhört Bournemouth på permanent basis.

"Om jag ska vara ärlig har det varit svårt att acceptera att min karriär har försvunnit under den senaste tiden på grund av saker som jag inte har kunnat kontrollera medan jag kände att jag fortfarande hade så mycket att ge. Genom att ha spelat på högsta nivå har jag alltid haft höga ambitioner inom spelet och om jag ska vara ärlig så såg jag inte framför mig att jag skulle hamna här. Men genom att ta mig tid att reflektera och prata med de som står mig närmast så vet jag att tiden är rätt", skriver han.

Enligt The Athletic kommer Wilshere stanna inom fotbollen. Han ska ta över Arsenals U18-lag, uppger tidningen, som menar att överenskommelsen kommer färdigställas nu när han gått ut officiellt med att spelarkarriären är över. 

Annons
Publicerad 2022-07-08 kl 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto