Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wilshere kan missa VM - "Inte förvänta sig lojalitet"

Foto: Scanpix

Jack Wilsheres skada kan få stora konsekvenser.

Roy Hodgson varnar honom nu för att skadade stjärnor inte ska räkna med någon plats.

– Jag tror inte att någon spelare förväntar sig det, eller att jag ska visa lojalitet, när de inte är 100 procent friska, säger den engelske förbundskaptenen enligt The Guardian.

Den 22-årige mittfältaren smällde ihop med Danmarks, och Liverpools, Daniel Agger i onsdags.

Jack Wilshere blev liggande och i går kom beskedet inget Arsenal-fan ville höra: den unge engelsmannen blir borta i sex veckor.

Ännu jobbigare blev det i torsdags för spelaren, då Englands förbundskapten Roy Hodgson var tydlig med att han inte kommer repetera de misstag hans företrädare har gjort med skadade stjärnor.

– Med så många som knackar, ganska så högt, på dörren så vore det ganska sorgligt att lämna en spelare som är 100 procent frisk och i fantastisk form utanför, för någon annan som inte är frisk och kanske bara blir det först under turneringen, säger han enligt The Guardian.

Så sent som i EM 2012 gjorde Hodgson faktiskt just det "misstaget", när han tog med Tottenhams Scott Parker till Polen/Ukraina-turneringen. Men 13 maj är det deadline för de 32 VM-klara landslagen att lämna ín trupplistan inför resan till Rio de Janeiro och den här gången tänker veteranen inte svära några löften.

– Jag kan säga en sak, och det är att jag tror itne att någon spelar förväntar sig det, eller att jag ska visa lojalitet, när de inte är 100 procent friska och inte kan göra ett bra jobb före någon som är frisk och kan göra ett bra jobb, säger han.

Jack Wilshere vet själv att han inte kan ta något för givet.

– Definitivt inte. Jag känner definitivt inte att jag är självskriven på planet ner. Jag har mycket arbete framför mig innan maj.

En svensk kan däremot komma att gynnas av skadan: Kim Källström, 31, som är tillbaka från skada, kan nu få sin chans att slå sig in i laget.

Publicerad 2014-03-07 kl 07:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons