Woodgate sänkte Hull

Tottenham tog en skön trepoängare borta på KC Stadium mot formsvaga Hull. Hull sålde sig dock dyrt och ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist.

Tottenham tog ledningen 27: minuten när Modric spelade fram Aaron Lennon vid straffområdesgränsen. Lennon hade gott om tid och utrymme och drog till med högern. Matt Duke i Hulls mål lyckades inte stoppa skottet.

Tio minuter senare kvitterade Hull efter en fast situation, något som varit deras signum under säsongen. Carlo Cudicini missade en utboxning och Hulls mittback Michael Turner höll sig framme med en lång tå och petade in 1-1.

Det oavgjorda resultatet stod sig sedan till och med den 86:e spelminuten då Assou-Ekotto kom runt på vänsterkanten och slog ett inlägg där Jonathan Woodgate nådde högst och kunde nicka in det som skulle bli segermålet.

Ett par minuter senare fick Woodgate lämna planen blödandes ymnigt från ett jack i huvudet.

I och med vinsten klättrade Tottenham förbi Portsmouth och Newcastle i tabellen och ligger nu på 14:e plats, en poäng efter just Hull.

Hull-Tottenham 1-2 (1-1) 0-1 Aaron Lennon (17), 1-1 Michael Turner (27), 1-2 Jonathan Woodgate (86).
Publik: 24 742.

Publicerad 2009-02-23 kl 23:57