Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Zlatans kontrakt avslöjat - uppges vara bäst betald någonsin

Foto: Bildbyrån

I boken "Football Leaks: The Dirty Business of Football" avslöjas flera av Manchester United-spelarnas avtal. Zlatan Ibrahimovic uppges få en grundlön på 4,2 miljoner kronor i veckan - bäst betald någonsin i Premier League.

Att Zlatan Ibrahimovic sitter på en rejäl lön i Manchester United har inte varit någon hemlighet. Men nu avslöjas detaljerna i svenskens - och flera av hans lagkamraters - kontrakt.

Det är i boken "Football Leaks: The Dirty Business of Football" som Der Spiegel-journalisterna Rafael Buschmann och Michael Wulzinger presenterar information som de tagit del av från de hemliga avtalen.

Engelska Daily Mail har tagit del av Der Spiegels avslöjanden och skriver att Zlatan Ibrahimovic har en grundlön på 367 640 pund i veckan - runt 4,2 miljoner svenska kronor. Utöver det får svensken en målbonus på knappt 2,9 miljoner pund - runt 33 miljoner kronor.

Lagkamraten Paul Pogba - som värvades för en miljard kronor - har en grundlön på 165 588 pund i veckan - runt 1,9 miljoner kronor.

För världsrekordövergången får Mino Raiola en stor del av kakan, enligt uppgifterna i boken. Agenten ska totalt få över 41 miljoner pund - runt 468 miljoner kronor.

Zlatan Ibrahimovic hade en option på ett extra år i Manchester United. I boken uppges det att klausulen hade aktiverats om anfallaren nått 31 starter i Premier League - det stannade på 27 - och laget slutat topp tre.

Publicerad 2017-05-09 kl 07:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons