Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zouma bestraffas med stora böter - katter har omhändertagits

Premier League

En video där Kurt Zouma syntes sparka på en katt spreds på sociala medier.
Nu bestraffas West Ham-spelaren.
Han får böta 3 miljoner kronor, enligt Mirror och två katter har omhändertagits.

Foto: Bildbyrån

Under tisdagen spreds en video där West Hams spelare Kurt Zouma sparkade på en katt. Det fick stor spridning och fransmannen har blivit kraftigt kritiserad. Bland annat har över 170 000 personer skrivit under en namninsamling där de kräver att han åtalas och polisen granskar den spridda videon.

Det hela har även uppmärksammats av RSPCA, Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, som nu meddelar att två katter har omhändertagits.

"De har tagit till en undersökning hos veterinär och kommer förbli i vår vård medan utredningen pågår", skriver organisationen.

Utöver det ska West Ham ha bestämt sig för att bestraffa spelaren. Enligt flera brittiska medier, bland annat Mirror, har klubben bekräftat att han får böta två veckors lön, vilket motsvarar 3 miljoner kronor. Det ska vara maximalt vad klubben kan dela ut i böter. 

Annons

Företaget Vitality, som har sponsrat West Ham, meddelar också att de väljer att avsluta samarbetet med klubben till följd av Zoumas beteende, enligt The Guardian-journalisten Jacob Steinberg. 

"Vi blev bestörta av videon vi sett av Kurt Zouma. Vi är djupt besvikna av vad klubben har visat till följd av incidenten", skriver de i ett uttalande. 

Senare på onsdagseftermiddagen meddelade Adidas att de bryter sponsoravtalet med Kurt Zouma efter händelseutvecklingen.

Publicerad 2022-02-09 kl 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto