Europa Conference League-kval

Roma har inte haft en spikrak väg genom Europa Conference Leagues gruppspel.
Men när Zorya Luhansk gästade bjöds de på en överkörning med 4-0.
Tammy Abraham bjöd på två mål - varav ett med en cykelspark.

Roma åkte på en rejäl kalldusch i Europa Conference League, när de åkte till Nordnorge för att möta Bodö/Glimt och förlorade med 6-1. Det följdes upp med ett kryss lagen emellan i Rom, men i kväll kan italienarna i alla fall fått känna på någon slags revansch. De besegrade Zorya Luhansk, vilket stoppade norrmännen från att säkra direktplatsen vidare i turneringen.

Det dröjde en kvart innan Roma tog ledningen, då genom Carlos Perez. Det följdes upp av ett mål från Nicolo Zaniolo, och med en halvtimme spelad hade Roma en bekväm ledningen med två mål.

Innan halvtid fick José Mourinhos mannar även en straff, som förvaltades av Jordan Veretout, men den resulterade inte i något mål. Istället fick Roma fortsätta jaga fullträffar i andra halvlek.

Då klev Tammy Abraham fram och direkt efter vilan gjorde han 3-0, assisterad av den förre målskytten Zaniolo. En boll längs marken kunde engelsmannen slå in på första touchen. Det var dock inte det målet som fick uppmärksamhet, utan det var Abrahams andra för kvällen som imponerade.

I 75:e minuten slog Henrikh Mkhitaryan ett inlägg mot Abraham, som studsade på en försvarares fot upp i luften. Bollen nådde ändå fram till anfallaren, men rakt uppifrån. Dsatsade Abraham allt på ett kort och hoppade med foten över huvudet och slog in bollen lågt vid den bortre stolpen, utom räckhåll för Luhansks målvakt.

Det satte slutresultatet till 4-0 till Roma, som nu ligger tvåa i ECL-gruppen. De har en poäng mindre än ledande Bodö/Glimt inför sista gruppspelsomgången.