Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarby-matchen kostar Twente 3,5 miljoner

Europa Conference League

Notan för hemmamötet mot Hammarby har landat.
Enligt direktören, Paul van der Kraan får Twente betala motsvarande 3.5 miljoner kronor.

Foto: Ron Jonker/Bildbyrån

Hammarby IF - Mjällby AIF
Hammarby IF
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG

Twente har straffats av Uefa efter läktarskandalen mot Hammarby i det första mötet av den andra kvalrundan till Europa Conference League. 

Uefas bot till Twente landade på 62 000 euro, ungefär 720 000 kronor. Därtill tvingas man stänga av vissa läktarsektioner i mötet med Riga. Paul van der Kraan, generaldirektör i klubben menar att Twente tvingas betala motsvarande 3.5 miljoner kronor efter skandalscenerna hemma mot Hammarby.

- Det är värdelöst att du måste dra på dig den här typen av kostnader. Det är saker som inte tillhör FC Twente, säger han enligt De Telegraaf.

Anledningen till att Twente får betala nästan 3 miljoner utöver böterna från Uefa är inräknat i missade inkomster från avstängda läktarsektioner, samt kompensation till de Twente-supportrar som stoppades från att resa till Stockholm inför returen.

Annons

I Twente pågår nu en internutredning för att få fast på dem individier som stormade Hammarbys sektion. 

- Videobilderna är utskrivna. Det måste göras mycket noggrant. Vi får hjälp av förbundet. Vi kommer sedan att vidta åtgärder mot de ansvariga utifrån detta. Vi hoppas kunna meddela något om det under loppet av nästa vecka, säger van der Kraan.

Twente möter FC Riga hemma på De Grolsch Veste under torsdagskvällen.

Publicerad 2023-08-10 kl 09:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto