Mardrömsminuter sänkte Kalmar - drömmål avgjorde

Europa Conference League-kval

Kalmar var piskat att vinna mot Pyunik för att hålla hoppet om Europa-spel vid liv.
Men smålänningarna kom inte upp i nivå och var aldrig nära att skaka armenierna på bortaplan.

Kalmar FF föll i det första ECL-kvalmötet i den andra rundan med armeniska Pyunik. Tillställningen slutade 1-2 och Kalmar var således piskat att vinna torsdagens returmöte för att hålla drömmen om Europa-spel vid liv.

När matchen sparkade igång satte hemmalaget full fart och redan efter drygt tio sekunder spel skapade armenierna ett friläge. Men Ricardo Friedrich i Kalmar-målet svarade för en benparad och kunde freda sitt mål tillfälligt.

På den efterföljande hörnan hade hemmalaget en boll i mål. Men domaren vinkade av för offside och Kalmar kunde pusta ut tillfälligt.

Efter den intensiva hemmastarten jämnade spelet ut sig och de riktigt heta chanserna uteblev för båda lagen. Men precis innan halvtidsvilan kom nästa jätteläge för Pyunik.

Hemmalagets Caraballo tog sig fram i Kalmars straffområde och fick iväg ett rappt avslut från nära håll. Men Friedrich svarade för ännu en reflexräddning ur den högre skolan och kunde hålla kvar smålänningarna i dubbelmötet inför den andra halvleken.

Inför den andra halvleken innebar det mållösa resultatet att Kalmar fortfarande var i behov av åtminstone ett mål för att hålla Europa-drömmen vid liv.

I inledningen av den andra halvleken fick också Mileta Rajovic Kalmars bästa möjlighet, men det hårt uppvaktade avslutet smet utanför den högra stolpen och jakten på mål fortgick.

Men det var hemmalaget som skulle få utdelning till sist och det var med ett riktigt drömmål.

Med 15 minuter kvar av ordinarie speltid fick Pyuniks Artak Dashyan på egen plahalva. Men i stället för att starta en kontring gick Pyunik-kaptenen på avslut från egen plahalva, varpå bollen seglade in bakom Ricardo Friedrich, som stod en bra bit från sitt mål.

Men eländet slutade inte där för Kalmar. Bara minuter senare kontrade Pyunik och i den bortre delen av straffområdet fick inbytte Hovhannes Harutyunyan för mycket utrymme. Harutyunyan avlossade ett väl avvägt högerskott som smet in bakom Ricardo Friedrich. Ett mål som innebar det totala resultatet 4-1.

Efter de tunga minuterna kunde Kalmar putsa siffrorna genom Mileta Rajovic, som bröt sin personliga måltorka. Ett mål som innebar att Kalmar var två mål ifrån en förlängning.

Men tiden för en forcering var knapp och Kalmar lyckades inte samla tillräckligt mycket kraft för att skapa nerv i dubbelmötet och det slutade till sist i en 1-2-förlust i matchen för Kalmars del. Ett resultat som alltså innebär att det är Pyunik som avancerar efter 4-2 över två möten.

Efter matchen visade Kalmar-lägret ett mycket tydligt missnöje efter uttåget.

- Piss. Katastrof. Det här är något vi väntat på hur länge som helst, så kastar vi bort det i första rundan, säger Simon Skrabb till Barometern.