Tung kväll för Spurs - poängtapp och dubbla skadesmällar

Europa Conference League-kval

Tottenham hade en tung kväll i premiären av Europa Conference League.
Londonklubben spelade 2-2 borta mot Rennes - och drabbades av dubbla skadesmällar inför söndagens derby mot Chelsea.

Under torsdagen var det dags för gruppspelet i nystartade Europa Conference League att sparka igång på allvar efter tjuvstarten med två matcher i tisdags. Tottenham gästade franska Rennes i en av de tidiga matcherna.

Londonklubben, som kom till matchen utan skadade Heung-Min Son och Eric Dier, tog ledningen efter elva minuter när Rennes-försvararen Loic Bade styrde Lucas Mouras inspel i egen bur.

Rennes kvitterade sedan till 1-1 efter ett fint väggspel mellan Flavien Tait och Sehrou Guirassy där den förstnämnde avslutade med ett skott nere vid stolproten från sin position strax utanför straffområdet.

Kort därpå tvingades Tottenham till ett byte när Steven Bergwijn klev ut och ersattes av Pierre-Emile Højbjerg. Tidigt i andra halvlek drabbades gästerna av nästa smäll när Lucas Moura haltade av efter att ha fått en tackling. Både Bergwijn och Moura får därför ses som frågetecken inför söndagens Londonderby mot Chelsea i Premier League, liksom Son och Dier. Harry Kane startade för Tottenham men blev utbytt efter 54 minuter för att vila inför Chelsea-matchen.

Rennes tog därefter ledningen med 2-1 i den 72:a minuten när Kamaldeen Sulemana vek in från vänster och sköt ett skott som Spurs-målvakten Pierluigi Gollini släppte retur på. Gaetan Laborde höll sig framme och rakade bollen i nät för att fullborda vändningen.

Den ledningen blev dock kortvarig. Bara fyra minuter senare kvitterade Tottenham till 2-2 efter ett högerinlägg från Matt Doherty som letade sig fram till Højbjerg som stötte bollen i mål. 2-2 blev också slutresultatet.

- Detta är inte det vi kom för, vi kom för tre poäng. Men respekt till Rennes och deras insats. De kämpade väl och investerade mycket kraft, säger Højbjerg till BT Sport.

Rennes: Salin - Traore, Aguerd, Bade, Truffert - Bourigeaud, Santamaria, Tait, Sulemana - Guirassy, Laborde

Tottenham: Gollini - Doherty, Tanganga, Rodon, Davies - Ndombele, Skipp, Gil - Moura, Kane, Bergwijn

Publicerad 2021-09-16 kl 20:36