Borås-laget föll med 5-0 och är nu nära uttåg ur ECL-kvalet.

IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo
STREAMA PÅ MÅNDAG

Elfsborg bortaspelade under torsdagen mot den nederländska storklubben Feyenoord i det första play off-mötet om en plats i gruppspelet i Europa Conference League. Då höll Borås-laget tätt i 25 minuter innan målen började trilla in.

Feyenoord satte upp ett högt tempo direkt och hotade genom anfallarna Luis Sinisterra och Bryan Linssens, som var nära att göra tidiga mål. Sinisterra slungade iväg ett farligt avslut som Tim Rönning motade undan, medan Linssens nickade tätt utanför mål.

Till slut fick Feyenoord hål på Borås-laget.

I den 25:e minuten ordnade Sinisterra 1-0 och fem minuter senare fyllde Alireza Jahanbakhsh på till 2-0 för det nederländska laget. Elfsborgs mardröm var heller inte över där. I den 37:e minuten utökade nämligen Sinisterra till 3-0 för hemmalaget i halvtid.

I andra halvlek fortsatte Feyenoord att ösa på framåt. Sinisterra blev hattrickskytt till 4-0 och Bryan Linssen satte 5-0. Inte nog med det blev även Elfsborgs Frederik Holst utvisad i den 61:a minuten efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort.

Elfsborg fick i slutskedet ett bra läge för en reducering, men då rusade målvakten Justin Bijlow ut och rev ner en frispelad Marokhy Ndione utanför straffområdet. Bijlow fick rött kort för sitt agerande och därmed avslutade båda lagen matchen med tio spelare på planen när Elfsborg föll med 5-0.

Elfsborg har nu ett tufft läge inför returen på torsdag i nästa vecka i Borås.

Feyenoords lag: Justin Bijlow - Marcus Holmgren Pedersen, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Tyrell Malacia - Jens Toornstra, Orkun Kokcu (Leroy Fer, 75), Guus Til - Alireza Jahanbakhsh (Robert Bozenik, 67), Bryan Linssen, Luis Sinisterra (Ofir Marciano, 82).

Elfsborgs lag: Tim Rönning - Johan Larsson (Gustaf Lagerbielke, 75), Leo Väisänen, Christopher McVey, Simon Strand - André Rømer, Frederik Holst, Robert Gojani (Simon Olsson, 46) - Rasmus Alm (Alexander Bernhardsson, 46), Per Frick (Marokhy Ndione, 78), Jeppe Okkels (Samuel Holmén, 74).