17-årige talangen räddade Manchester United i Europa League – slog till med första målet

Europa League

Manchester United hade svårt att få hål på Astana i första gruppspelsmatchen i Europa League.
Då klev 17-årige Mason Greenwood fram och satte matchens enda mål med hans första mål i A-laget.

Manchester United får, efter fjolårets sjätteplats i Premier League, spela i Europa League. När klubben inledde årets gruppspel med en hemmamatch mot Astana. Då var det en ung startelva som Ole Gunnar Solskjær ställde på planen, som innehöll inte mindre än tre spelare i tonåren. Svenske Victor Nilsson Lindelöf fick vara utanför matchtruppen efter hans nya kontrakt tidigare i veckan.

Och det var också en av klubbens tonåringar som skulle skjuta hem alla tre poängen. 17-årige Mason Greenwood ände ut och in på en försvarare med tjugo minuter kvar och avslutade mellan benen på Eric för 1-0 till United. Målet var hans första i tävlingssammanhang i Manchester Uniteds A-lag.

Då hade Marcus Rashford missat två fina chanser i den första halvleken och Astana hade också hotat ett par gånger men inte gjort något mål. United var dock närmast att göra ett ytterligare mål i matchen, när Jesse Lingard prickade stolpen med ett tungt distansskott en stund efter Greenwoods mål. Även returen blev en stor målchans, med Diogo Dalot sköt bollen högt över från nära håll.

Matchen slutade 1-0 och United inleder därmed spelet i grupp L med en seger. I gruppens andra match, mellan AZ och Partizan Belgrad, blev det oavgjort 2-2.

Manchester United: Romero - Dalot, Tuanzebe, Jones, Rojo - Matic, Fred - Chong, Gomes, Greenwood - Rashford

Astana: Eric - Rukavina, Postnikov, Tomasevic, Shomko - Tomasov, Maevski, Simunovic, Sigurjonsson - Rotariu, Murtazajev