POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

AIK fördömer fansen: "Riskerar att uteslutas från Uefa-spel"

För andra gången på kort tid har AIK-fans tagit sig till motståndarnas hotellrum för att störa deras sömn inför match. Nu fördöms agerandet av AIK.
"Annars riskerar vi att uteslutas från kommande Uefa-spel vilket vore mycket olyckligt", skriver klubben på sin hemsida.

Ett antal AIK-fans har satt i system att försöka störa motståndarspelarnas nattsömn inför matcher i Europa League-kvalet. Det skedde för ett par veckor sedan inför hemmamatchen mot Lech Poznan. Det hände i natt inför kvällens match mot CSKA Moskva. Ett antal personer tog sig till Hässelby Slott vid fyratiden i natt och sköt bland annat raketer mot hotellets väggar.

Nu har AIK gått ut och fördömt händelsen.

"Aktioner som dessa skadar AIK och AIK:s anseende. Om vi skall spela i Europeiska Cuper måste vi och våra supportar vara professionella och uppträda på ett sportsligt sätt, annars riskerar vi att uteslutas från kommande Uefa-spel vilket vore mycket olyckligt."

Klubben förklarar även att en polisutredning har tillsatts.

Tidigare på torsdagen förklarade AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck i en intervju med fotbollskanalen.se att ingen spelare i CSKA hade vaknat av smällarna. Något som tillbakavisa av spelarna själva.

– Vi vaknade. Det var lustigt att de gick ut med vid 10:30 och sade att ingen vaknade av det. Det är klart att vi gjorde, säger Pontus wernbloom till Aftonbladet.

Publicerad 2012-08-23 kl 13:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå