Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

AIK fördömer fansen: "Riskerar att uteslutas från Uefa-spel"

För andra gången på kort tid har AIK-fans tagit sig till motståndarnas hotellrum för att störa deras sömn inför match. Nu fördöms agerandet av AIK.
"Annars riskerar vi att uteslutas från kommande Uefa-spel vilket vore mycket olyckligt", skriver klubben på sin hemsida.

Ett antal AIK-fans har satt i system att försöka störa motståndarspelarnas nattsömn inför matcher i Europa League-kvalet. Det skedde för ett par veckor sedan inför hemmamatchen mot Lech Poznan. Det hände i natt inför kvällens match mot CSKA Moskva. Ett antal personer tog sig till Hässelby Slott vid fyratiden i natt och sköt bland annat raketer mot hotellets väggar.

Nu har AIK gått ut och fördömt händelsen.

"Aktioner som dessa skadar AIK och AIK:s anseende. Om vi skall spela i Europeiska Cuper måste vi och våra supportar vara professionella och uppträda på ett sportsligt sätt, annars riskerar vi att uteslutas från kommande Uefa-spel vilket vore mycket olyckligt."

Klubben förklarar även att en polisutredning har tillsatts.

Tidigare på torsdagen förklarade AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck i en intervju med fotbollskanalen.se att ingen spelare i CSKA hade vaknat av smällarna. Något som tillbakavisa av spelarna själva.

– Vi vaknade. Det var lustigt att de gick ut med vid 10:30 och sade att ingen vaknade av det. Det är klart att vi gjorde, säger Pontus wernbloom till Aftonbladet.

Publicerad 2012-08-23 kl 13:01
Annons
Annons
Annons