Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

AIK hoppfullt mot Moskva: "Rubbade Barca 1999"

Ett ryskt militärlag i toppklass står i vägen för AIK:s drömmar om Europa.
- Men kunde vi rubba Barcelona 1999, och nästan vinna, då är det inte omöjligt mot CSKA Moskva, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

Senast AIK kvalificerade sig för gruppspel i en europeisk turnering fick laget mäta sina krafter mot storlag som italienska Fiorentina, engelska Arsenal och spanska Barcelona. Då var Nebojsa Novakovic med på planen. När AIK tar sig an ännu ett storlag, det gamla armélaget CSKA Moskva, i kvalet till Europa League på Råsunda på torsdagen, står Novakovic vid sidan om.
- Oavsett hur mycket man snackar och visar sina spelare så måste de uppleva det själva för att förstå, säger han.

- Men när matchen startar är vi lika, elva mot elva. Det går fortare i Europa League och i Champions League än det gör i allsvenskan. Men om vi fixar det så blir det sex lika bra matcher till att uppleva.

Rysk lagmaskin

I Moskvalaget spelar starka kort som japanske Keisuke Honda, ryske landslagsstjärnan Alan Dzagojev och skyttekungen Seydou Doumbia från Elfenbenskusten. Men det är ändå laget som är CSKA:s styrka.
- Man hittar inte många nackdelar hos dem, konstaterar Novakovic.

I den ryska lagmaskinen spelar två svenskar viktiga roller, landslagsmittfältarna Pontus Wernbloom och Rasmus Elm.
- Deras två defensiva mittfältare, Wernbloom och Elm, är starka men på sitt sätt också enkla att spela mot. Vi får se var det kommer att avgöras i matchen, de är starka centralt men det tycker vi att vi också är.

"Måste ta duellerna"

I senaste Europa League-kvalmatchen mot polska Lech Poznan, som AIK slog med sammanlagt 3—1, spelade Helgi Danielsson i mittens rike. Han har mött CSKA:s svenskar vid ett flertal tillfällen när de spelade i allsvenskan.
- Wernbloom ses som en fysisk spelare, som är bra i boxen och köttar. Men han är också en smart spelare, bra i passningsspelet. Man måste verkligen ta duellerna. Inte ligga under i närkamperna, säger Danielsson.

- Elm är annorlunda, han är väldigt lugn och styr spelet. Han får inte få för mycket tid på sig med bollen.

Helgi Danielsson ser gärna att det smäller på planen.
- Det hoppas jag. Man vill vinna matchen i matchen.

Publicerad 2012-08-22 kl 16:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons