POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

AIK markerar mot polisen – stänger Norra stå mot Sheriff

Foto: Bildbyrån

På torsdag ställs AIK mot FC Sheriff i Europa League-kvalet.
Då väljer AIK att stänga sin klacksektion.

På torsdag ställs AIK mot FC Sheriff i Europa League-kvalet. Inför matchen har Solnaklubben fått restriktioner av polisen och på klacksektionen Norra Stå finns bara 2750 biljetter tillgängliga.

Nu väljer AIK att stänga klacksektionen som en protest mot polisen.

"AIK Fotbolls inställning är att den nya och inkonsekventa tillämpningen av polisens åtgärdstrappa drabbar oss som arrangör ekonomiskt genom att vi får inskränkningar i vår möjlighet till att sälja biljetter samt är kontraproduktivt i vårt arbete att skapa trygga och säkra arrangemang.

Då vi har svårt att se någon konsekvent linje i neddragningarna vill vi inför torsdagens match mot Sheriff markera detta genom att stänga Norra stå och istället hänvisa vår publik att köpa biljetter till andra sektioner på Friends Arena.", skriver AIK på sin hemsida.

Det var i förra veckan som AIK fick beskedet att Norra stås kapacitet skulle reduceras. Men klubbens biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg menade då att reduceringen inte hade något att göra med att flera personer tog sig in på plan i samband med AIK:s CL-kvalmöte med Maribor.

- Det är inte så att vi fått några indikationer på att Maribor-matchen ska ha spelat roll i den här tillståndsbedömningen för det borde man i så fall ha angett vid det här laget. Det man tidigare pratat om är utrymningsfrågor i trappor. Nu får vi vänta tills vi ser tillståndet så vi får se skälet ytterligare, sa han då till Fotbollskanalen.

Under hela våren har det pågått en tydlig konflikt mellan polisen, allsvenska klubbar och supportrar. Detta då polisen kommunicerat att man vill komma till rätta med de ordningsstörningar och pyroteknikproblem som finns på allsvenska arenor.

Publicerad 2019-08-13 kl 15:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå