Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

AIK tjänade 13 Europamiljoner - HIF mer än det dubbla

Helsingborg tjänade nästan 30 miljoner kronor på framgångarna ute i Europa. AIK kan dock inte glädjas över lika mycket.

HIF drog in närmare 30 miljoner kronor på sina resultat i Europa i år. AIK, som också tog sig vidare till Europa League-gruppspelet kan dock inte jubla lika högt. Solnaklubben får nöja sig med omkring 12,7 miljoner kronor.

Den stora skillnaden mellan de svenska klubbarna är att Helsingborg tjänade 18,1 miljoner på att gå till play off-rundan av kvalet till Champions League, medan AIK tjänade 2,3 miljoner kronor på att avancera till play off-rundan av kvalet till Europa League.

AIK kan räkna hem nästan 13 miljoner kronor in på banken, och då är inte tv-intäkter, biljett, souvenir och reklamförsäljning kring matcherna inräknat.

Helsingborg nådde inte hela vägen fram till spel i Champions League i år. Men klubben kan ändå njuta av en rejäl ekonomisk vinst efter äventyret ute i Europa. Mycket tack vare segern över Slask Wroclaw i den andra kvalomgången till Champions League.

När HIF säkrade play off-matchen mot Celtic rullade nämligen hela 18,1 miljoner in på kontot. Totalt sett tjänade klubben närmare 30 miljoner kronor på framgångarna ute i Europa. Summan slutade på 28,5 miljoner kronor – och då är inte tv-intäkter, biljett, souvenir och reklamförsäljning kring matcherna inräknat.

Ett klirr i kassan på över 30 miljoner kronor för Helsingborg, som under säsongen har betalat av sin skuld till Helsingborgs stad. Den 16 oktober lämnade nämligen ordföranden Claes Ohlsson över en check på 16,4 miljoner. Att HIF:s succé i Europa kom lägligt är alltså självklart.

Publicerad 2012-12-09 kl 10:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons